TEST: MINI One (2017): Čertík v krabičce

Máte rádi stylovky a značka DS vám není po chuti? Pak vás může zaujmout legenda s názvem MINI. S rokem 2017 je tady s námi hned několik jeho karosářských verzí a jelikož je "Miník" hodně populární auto, jako první jsme se podívali na nejzákladnější verzi s označením One. To značí, že pod jeho kapotou najdeme 1.2 litrový turbem dopovaný benzinový tříválec o výkonu 102 koní.

Design

Třídveřové provedení MINI One vypadá se správnou volbou laku karoserie a litých kol velmi elegantně. Námi testovaný kus dostal lité 16" disky, které podtrhovaly jeho už tak jistou dávku pohlednosti. Německá stylovka je pak vhodným kandidátem do města. Jeho délka totiž činí 3 821 mm a díky jeho rozvoru náprav 2 495 mm se v kabině budete cítit až nečekaně vzdušně.

Aktuální generace vypadá i v naprostém základu (s pár příplatky) vážně dobře a mnoho lidí se ptalo, co to vlastně označení One znamená. V překladu je to jednička a musíme uznat, že tohle MINI jedničkou vážně je, a to nejenom po vizuální stránce. Mimochodem, až někde uvidíte označení MINI One D, už budete vědět, že se jedná o naftovou verzi téhož vozu.

Interiér

Jelikož zde padla zmínka o vnitřním prostoru, je od věci vše vysvětlit. V kabině je hlavně vpředu tolik místa, že se to jednomu nechce věřit. Je fakt, že při pohledu na druhou řadu sedadel hned každý pozná, že tohle auto je spíše pro dva. Kdo chce od MINI víc, možná by měl sáhnout po verzi s pěti dveřmi. Za poslední měsíce, kdy jsme projeli nespočet nových vozidel, je pak právě testované MINI One tím, kde jsme si okamžitě našli ideální řidičskou pozici.

Zkrátka je vidět, že odnož bavorské značky BMW je tady dost znát. Kratší třídvířko pak nabídne zavazadelník s objemem 211 litrů, což není mnoho, ale na druhou stranu, kdo by ve verzi One chtěl vozit obří skříně, že? Tohle je malá sexy stylovka, u níž i 102 koní dokáže na silnici mnohé. Zpátky ale k samotnému interiéru.

Zbytek testu hodně zajímavého MINI One s benzinovým turbomotorem najdete v tomto odkazu.

Mini One

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Aktualizováno před 18 minutami

Robert Fico

Slovenského premiéra Fica někdo postřelil

Slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) někdo ve středu postřelil, informovala agentura TASR. Ke střelbě došlo po jednání vlády v Handlové v Trenčínském kraji. Podle informací deníku Plus Jeden Deň je Ficův zdravotní stav velmi vážný, přičemž vrtulník ho má převážet do nemocnice v Banské Bystrici. Případ si převzala Národní kriminální agentura (NAKA).

před 19 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Karel III. se vzdal důležitého postu ve prospěch Williama. Po 32 letech

Král Karel III. v pondělí slavnostně odevzdal vysoký vojenský titul princi Williamovi. Šlo o vzácné společné vystoupení otce se synem v době, kdy se panovník léčí s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, informovaly agentury. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy