TEST: Renault Mégane Grandtour 1.2 TCe (2017): Může se rovnat s Golfem?

Když se skoro před dvěma lety na autosalonu ve Frankfurtu poprvé představil Renault Mégane ve čtvrté generaci, nemohli jsme se dočkat jeho uvedení na český trh a na následný test. K němu již párkrát došlo, ale až nyní zde máme verzi Grandtour s motorem TCe o výkonu 130 koní. Ta je o něco nudnější a klidnější verzí, než je vrcholný Mégane GT s výkonem 205 koní. Je s tímhle francouzským kombíkem radost jezdit? A v čem stačí a nestačí na konkurenci?

Design

Francouzská auta jsou pověstná svým nestárnoucím designem a máme dojem, že to samé se bude týkat také současného Méganu. Jen se podívejte na přiloženou fotogalerii a zkuste se zamyslet, zda takové auto bude třeba za deset let vypadat nudně. Podle nás níkoliv. S novou generací je tady i nový tvar předních světlometů, v našem případě s LED technikou. Oproti předchůdci došlo se snížený výšky o 24 mm, což přidává na sportovnosti.

Hlavně v šeru je pak radost pohledět na LED linku v zadních světlometech. Jednou jsme v rámci převozu vozu použili další vůz jako doprovodný a pohled z něj na záď Méganu byla přímo úchvatná. I zde však platí, že ne vše je zadarmo a tak FullLED přední světla nečekejte v základu, stejně tak jak některé odstíny karoserie či designy litých kol.

Mohlo by vás zajímat: Jak opravit píchlou pneumatiku? Tady je několik způsobů

Interiér

V kabině Méganu Grandtour to ovšem vypadá takřka stejně, jako ve větším Talismanu. Nebýt menšího místa pro posádku, asi byste ani nepoznali, v jakém autě sedíte. Potěší snad jen digitální přístrojový štít, jenž mění svou grafiku v závislosti na zvoleném jízdním režimu. Trošku nás ale štval obří vertikální dotykový displej s úhlopříčkou sedm palců. Ano, je to sice luxusní prvek výbavy, jenže když odhlédneme od neskutečné náchylnosti k otiskům prstů, jeho ovládání je někdy dost zmatečné.

Blokujete prostřední nebo rychlý pruh dálnice? Riskujete hodně

Třeba nastavit klimatizaci je zde složitý úkon, který snad ani nedoporučujeme provádět za jízdy. Na středovém panelu jsou sice otočné ovladače pro volbu teploty (max. do 25 stupňů Celsia), ovšem tím veškeré ovládání skrze tlačítka končí. Intenzita ofuku a jeho směr lze ovládat jen dotykem prstu, na který systém leckdy reagoval opožděně. Jinak je ale Mégane celkem slušně zpracované a kvalitní auto. Středový tunel je jednoduchý, bez zbytečností navíc a řidič má společně se spolujezdcem vpředu dostatek místa ve všech směrech.

Pokračování testu najdete na webu AutoRoad.cz

Související

Nabidka nových modelů v segmentu C bude na podzim letošního roku opět posílena a to o nový sedan,  který pro český trh ponese název Renault Mégane GrandCoupé.

OBRAZEM: Novy Renault Mégane GrandCoupé

Praha - nabidka nových modelů v segmentu C bude na podzim letošního roku opět posílena a to o nový sedan, který pro český trh ponese název MÉGANE GrandCoupé. Model ponese tyto vlastnosti: - Identická designová arichtektura jako u všech ostatních nových modelů, - Platforma CMF, - Posílení stylu o panoramatickou skleněnou otevírací střechu (v segmentu jediná), která dává vozu bikolorní vzhled, - Objem zavazadelníku 508 dm3 VDA (se systémem Easy Trunk Access, - otevření víka zavazadlového prostoru pohybem nohy) - Veškeré technické inovace z modelu Mégane přebírá i nový model: obrazovka 8,7´, R-LINK2, MULTI-SENSE, Easy Park Asist a mnoho dalších. Motorizace k dispozici: Sce 115 BVM 5, Tce 130 EDC 7, dCi 90 BVM 6, dCi 110 BVM 6 nebo EDC 6, dCi 130 BVM 6. N českém trhu se nový model začne prodávat v prosinci letošního roku.

Více souvisejících

Renault Mégane Mégane Grandtour

Aktuálně se děje

včera

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 

včera

včera

Aktualizováno včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Robert Fico

Atentátník na Fica se sám stal terčem útoku

Údajný útočník, který ve středu střílel na slovenského premiéra Roberta Fica, se v roce 2016 stal sám terčem útoku. Juraj Cintula tehdy pracoval jako ochranka obchodního domu ve městě Levice.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

včera

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

včera

Izraelská armáda oznámila, že zabila vysoce postaveného velitele Hizballáhu

Izraelská armáda ve středu oznámila, že při úterním útoku na jihu Libanonu zabila vysoce postaveného velitele libanonského šíitského hnutí Hizballáh. Uvedla to agentura DPA.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy