Subaru svolává 2,3 milionu aut k opravě, odhalen problém s brzdovým světlem

Kvůli problému s brzdovým světlem hodlá japonská automobilka Subaru svolat po celém světě k opravě zhruba 2,3 milionu aut. Jde o největší svolávací akci v historii podniku, který se po rychlé expanzi potýká s řadou potíží spojených s kvalitou, uvedla dnes agentura Reuters.

Subaru svolá asi 300.000 aut Impreza a Forester v Japonsku a další téměř dva miliony těchto vozů v zahraničí. Důvodem je závada u přepínače brzdového světla, která může vést k problémům se zapalováním.

Japonský List Nikkei upozorňuje, že počet svolávaných vozů odpovídá více než dvojnásobku ročního odbytu společnosti Subaru, která je šestou největší japonskou automobilkou.

Firma si podle listu na krytí nákladů spojených s touto svolávací akcí dala stranou kolem deseti miliard jenů (zhruba dvě miliardy Kč).

Související

Subaru Impreza 1.6i

TEST: Subaru Impreza 1.6i odmítá klišé a je teď bezpečnější než Volvo. Bude to stačit?

Zmrtvýchvstání legendární Imprezy a její návrat na tuzemský trh patřilo pro ortodoxní fanoušky mezi největší události uplynulé motoristické zimy. Ještě než vyrašily první jarní pupeny a příroda se začala probouzet ze zimního spánku, protáhli jsme novou Imprezu po rozbitých českých okreskách. Stálo to za to, nebo jsme si společně s přírodou měli raději přispat i my?

Více souvisejících

subaru impreza auto Japonsko subaru forester subaru

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 21 minutami

před 33 minutami

před 53 minutami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 1 hodinou

Aktualizováno před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy