Bonami je 10 let, letos spustí kuchyně i další expanzi

Česká společnost Bonami působící aktuálně na 9 evropských trzích slaví kulatiny. Za své desetileté působení se z nákupního klubu zaměřeného na časově omezené kampaně rozrostla na e-shop a posléze do kompletního omnichannel modelu včetně kamenných prodejen a vlastní dopravy, prodala přes 10 milionů produktů a začala prodávat vlastní privátní značky. Ustála pandemii, strmý růst i návrat na zem a po svém se chystá i do dalšího roku: kromě expanze na další trhy CEE začne nabízet vlastní kuchyně a konfigurovatelný nábytek do obývacího pokoje a koupelny. 

„Poslední roky byly pro celou e-commerce turbulentní, velký nárůst v období pandemie vystřídalo ochlazení poptávky, inflace, energetická krize a šetření, což se odrazilo také na našich nižších tržbách v roce 2022. I přes to byl pro nás závěr roku úspěšný, a to zejména díky největší komerční akci Black Friday, kdy prodeje klíčových značek vzrostly až pětinásobně. Troufám si tedy říci, že jsme ze situace vytěžili maximum a dokázali se s ní popasovat tak, že do letošního roku vstupujeme s jasnou vizí i plány,“ hodnotí situaci Pavel Vopařil, CEO Bonami.

Optimalizace nákladů

V zisku společnost skončila i díky rychlým změnám, které v minulém roce se zhoršující se makroekonomickou situací, provedla. „Zaměřili jsme se především na přizpůsobení našeho byznys modelu nastalé situaci, tedy zefektivnění procesů a změny v různých oblastech provozu, což bohužel obnášelo i propouštění. Došlo také k optimalizaci počtu obchodů, ale i skladových ploch. Ve skladu teď využíváme pouze prostor, který potřebujeme, zbytek pronajímáme,“ přibližuje kroky společnosti Pavel Vopařil. „Byl to náročný rok, jsem hrdý, že jsme ho zvládli a opět jsme si potvrdili, že se dokážeme vyrovnat s většími výkyvy trhu.  Díky tomu můžeme realizovat to, co jsme si pro letošek naplánovali,” dodává. 

2023: Bonami kuchyně i nové ergonomické studio

Jedním z těchto plánů je investice do segmentu, který Bonami doposud nenabízelo: kuchyně. „Během uplynulých deseti let jsme postupně svou nabídku rozšiřovali a nyní nabízíme sortiment v takřka všech kategoriích v oblasti nábytku a home decoru. Bonami kuchyně jsou pro nás tedy další logický krok,” přibližuje plány Pavel Vopařil.

Cílem je, aby bylo plánování a výběr nové kuchyně pro zákazníky co nejsnadnější, Bonami tak sází na intuitivní řešení s možností vše zařídit online s případnou pomocí specialisty. Pro ty, kteří preferují osobní návštěvu kuchyňského studia, v druhém čtvrtletí Bonami otevře kuchyňské a ergonomické studio v OC Westfield Chodov. Zákazníci budou mít tedy možnost Bonami kuchyně vidět, osahat a ještě před objednáním “zažít" svou naplánovanou kuchyni v reálné velikosti a ověřit si, jak jim sedne.

V nabídce bude velký výběr kvalitních kuchyní vyrobených v Německu v různých cenových úrovních i stylech.  Vybrané sety v nejprodávanějších velikostech a designech budou k dispozici skladem, kuchyně na míru budou dodány do několika týdnů od objednání. 

Kromě obohacení sortimentu, který Bonami, nabízí, plánuje společnost i tento rok pokračovat ve své expanzi na evropských trzích, nejbližším milníkem pro ni bude vstup do Bulharska.

Bonami Pavel Vopařil

Aktuálně se děje

včera

včera

včera

Donald Tusk

Polsko překazilo sabotáže, řekl Tusk. Upozornil na další ruskou hrozbu

Polsko v posledních měsících překazilo sabotáže i pokusy o založení požárů, uvedl v pondělí bez dalších podrobností polský premiér Donald Tusk. Varoval také před ruskými zásahy do červnových eurovoleb. Varšava podle něj dá na činnost tajných služeb dalších 100 milionů zlotých. 

včera

Rusko, Kreml

Duma potvrdila personální změny v ruské vládě

Ruští zákonodárci v úterý formálně schválili změny ve vládě. Poslanci dolní komory parlamentu Státní dumy posvětili jména patnácti ministrů, které jim v minulém týdnu předložil staronový premiér Michail Mišustin. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

včera

Petr Fiala

Fiala byl v Římě a jednal s Meloniovou. Hlavním tématem byla migrace

Premiér Petr Fiala (ODS) se v pondělí setkal v Římě s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Jednali o řešení nelegální migrace, rozvoji obranné spolupráce, posílení ekonomických vztahů a strategické agendě Evropské unie. Poté se český předseda vlády sešel i s italským prezidentem Sergiem Mattarellou.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropská Unie

EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.

včera

Marek Ženíšek (TOP 09)

Ženíšek bude od čtvrtka novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu. 

Aktualizováno včera

včera

včera

včera

Válka v Izraeli

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan, informuje agentura Reuters.

včera

včera

včera

včera

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

Zdroj: Petr Hanisch

Další zprávy