Podnikatelem roku 2022 se stal zakladatel Rockaway Capital Havrlant

Titul EY Podnikatel roku 2022 získal zakladatel investiční skupiny Rockaway Capital Jakub Havrlant. Porota ocenila zejména jeho snahu vytvářet svými aktivitami dlouhodobou hodnotu a celospolečenský přínos včetně udržitelného přístupu k podnikání. 

Vítěze dnes představila poradenská firma EY, která soutěž v Česku pořádala potřiadvacáté. Havrlant bude reprezentovat Česko v celosvětovém finále soutěže, které se uskuteční v červnu v Monte Carlu.

O udělení ceny Havrlantovi rozhodla devítičlenná porota složená převážně z vítězů z posledních let. Havrlanta ocenili jako zakladatele investiční společnosti zaměřené na rozvoj digitální ekonomiky a největšího internetového obchodního domu s celoevropským záběrem. Do portfolia Rockaway Capital patří například Invia Group, Heureka.cz, Košík.cz, Euromedia Group nebo start-up Productboard. Má za sebou i několik prodejů, jako například Mall Group polské společnosti Allegro. Porotci také vyzdvihli Havrlantovy investice do digitálních start-upů prostřednictvím Rockaway Ventures Fund.

"Jakub Havrlant je příkladem podnikatele, v němž se snoubí odvážná vize se silným tahem na branku. Stačilo mu deset let na vybudování investiční skupiny celoevropského významu s řadou úspěšných značek. Jsem si jistá, že bude v celosvětovém finále soutěže EY Podnikatel roku v Monte Carlu vítězům z ostatních zemí velmi silným soupeřem," řekla vedoucí partnerka EY Česká republika Martina Kneiflová.

Organizátoři soutěže dnes vyhlásili i vítěze dalších kategorií. Technologickými podnikateli roku 2022 se stali Marek Vašíček a Otakar Šuffner ze společnosti FTMO, která je platformou pro obchodování na finančních trzích. Cenu pro začínající podnikatele získali Linda Šejdová a Tomáš Zahradník ze společnosti Snuggs, která vyrábí menstruační kalhotky.

Ocenění Společensky prospěšný podnikatel, kterou EY uděluje od roku 2006, získal za loňský rok Martin Loučka z Centra paliativní péče. Cenu České televize - Podnikatelský přínos kultuře a umění získal Radek Hegmon ze společnosti Egoé. Čtenáři MF Dnes a iDnes.cz vybírali nejlepší podnikatelský příběh, zvítězili u nich Karel Šimánek a Tomáš Hubínek ze společnosti BigHub.

V předchozím ročníku se stal podnikatelem roku zakladatel a výkonný ředitel společnosti Rohlik Group Tomáš Čupr. V minulosti titul obdrželi třeba majitel společnosti na výrobu 3D tiskáren Prusa Research Josef Průša, Eduard Kučera z Avastu nebo šéf dopravní společnosti Student Agency Radim Jančura.

podnikatel roku Jakub Havrlant Rockaway Capital

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

včera

včera

včera

Donald Tusk

Polsko překazilo sabotáže, řekl Tusk. Upozornil na další ruskou hrozbu

Polsko v posledních měsících překazilo sabotáže i pokusy o založení požárů, uvedl v pondělí bez dalších podrobností polský premiér Donald Tusk. Varoval také před ruskými zásahy do červnových eurovoleb. Varšava podle něj dá na činnost tajných služeb dalších 100 milionů zlotých. 

včera

Rusko, Kreml

Duma potvrdila personální změny v ruské vládě

Ruští zákonodárci v úterý formálně schválili změny ve vládě. Poslanci dolní komory parlamentu Státní dumy posvětili jména patnácti ministrů, které jim v minulém týdnu předložil staronový premiér Michail Mišustin. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

včera

Petr Fiala

Fiala byl v Římě a jednal s Meloniovou. Hlavním tématem byla migrace

Premiér Petr Fiala (ODS) se v pondělí setkal v Římě s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Jednali o řešení nelegální migrace, rozvoji obranné spolupráce, posílení ekonomických vztahů a strategické agendě Evropské unie. Poté se český předseda vlády sešel i s italským prezidentem Sergiem Mattarellou.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Evropská Unie

EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.

včera

Marek Ženíšek (TOP 09)

Ženíšek bude od čtvrtka novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu. 

Aktualizováno včera

včera

MS v ledním hokeji kazí lidem podvodníci. Policie eviduje stovky falešných lístků

Na probíhajícím mistrovství světa v ledním hokeji v Praze a Ostravě se snaží přiživit i spousta podvodníků. Policie informovala, že eviduje přibližně 300 případů falešných vstupenek. Do arén, kde se hraje, tak nemohly stovky lidí. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy