Plekanec dohraje sezónu v Kladně se střídavými starty v Brně

Kladno - Česká hokejová veřejnost se v pondělí konečně dozvěděla, v jakém klubu dohraje aktuální sezónu 2018/19 poté, co před nedávnem nečekaně ukončil spolupráci s Montreal Canadians. Přestože po něm natahovali ruce extraligové kluby jako Sparta, Mladá Boleslav, Plzeň či Brno, forvard s 1000 zápasy odehranými v NHL na svém kontě se v následujících měsících bude objevovat v dresu svého mateřkéího kladenského klubu. I tak ale o Plekance extraligoví fanoušci nepřijdou. S Kometou Brno se totiž dohodl na střídavých stratech, což tak tedy znamená následující: v brněnském dresu se Plekanec objeví pouze tehdy, pokud prvoligovým Rytířům skončí sezóna.

Poprvé by se mohl Plekanec představit v plné zbroji českým fanouškům už o následujícím víkendu, konkrétně v sobotu, kdy se Kladno doma střetne s Litoměřicemi. Vše však závisí na tom, zda se mu ndo té doby zlepší zdravotní stav, připomeňme, že má aktuálně problémy se zády. K tomu, proč si vicemistr světa z roku 2006 pro střídavé starty z extraligových klubů vybral zrovna Brno, se vyjádřil sám hokejový útočník následovně: "Je to nejlepší tým v extralize. Hrát v takovém je ocenění. Jsem rád, že mi (majitel a trenér Komety) Libor Zábranský vyhověl, abych hrál v Kladně a pomohl mu do baráže. Priorita je dostat Kladno do extraligy."

Nejprve ale tedy začne současnou českou štaci ve svém domovském Kladně. "Určitě začnu po zranění na Kladně. Nevím ještě, kdy to po tom zranění bude, ale doufám, že už v sobotu. Jak to bude potom konkrétně vypadat, ještě nevím. Sejdeme se s Jardou (Jágrem) a Liborem (Zábranským) a domluvíme se," prozradilsvůj postup v dalších dnech Plekanec, jenž by tak v případě kladenského konce sezóny mohl nastoupit za Brno, kterému by rád pomohl v play-off. "Od 15. února musí hrát za nás, aby mohl hrát baráž. To pro mě bylo prvořadé. Pokud bychom vypadli, je Tomáš volný a může jít do Komety Brno," uvedl hráč a prezident Kladna Jaromír Jágr, ktetrý byl účasten pondělní tiskové konference, na které byl společně právě s Plekancem.

Připomeňme, že pro Tomáše Plekance se nejedná o první starty v Česku od roku 2002, kdy poprvé nastoupil v kanadsko-americké NHL. Stalo se tak v sezóně 2012/13, tehdys se však jednalo o výlukovou sezónu. I tehdy nastupoval za Kladno a to  v jednom útoku s Jaromírem Jágrem. V té době ale ještě Kladno hrálo tuzemskou nejvyšší soutěž. Pro Středočechy to byly rozhodndě vítané posily. Stačí se podívat na tehdejší statistiky: ve 32 odehraných duelech Plekanec za Kladno zaznamenal celkem 46 bodů (21 gólů a 25 asistencí). Pokud pak sečteme všechny body zaznamenané v dresu Kladna, za které dosud kdy v Česku nastoupil, vyjde nám následující číslo: 87 (za 130 zápasů 37 gólů a 50 asistencí).

Dodejme, že v NHL Plekanec skončil před pěti týdny poté, co v této soutěži nastoupil celkem k 1001 zápasům, přičemž většinu z nich odehrál v dresu Montrealu. Pouze 17 zápasů nastupoval v dresu Toronta, což byl v zámoří jediný jeho přestup. Jinak byl nesmazatelnou součástí Montrealu. V základní části NHL již bývalý reprezentant zaznamenal dohromady 608 bodů (233 branek a 375 přihrávek), v 94 zápasech play-off NHL pak 53 bodů (18 branek a 35 asistencí).

Související

Češi se probojovali do finále MS v hokeji

Jsme mistři. Český národní tým ovládl MS v hokeji, v Praze porazil Švýcarsko 2:0

V neděli večer se v pražské O2 Areně koná vyvrcholení letošního hokejového světového šampionátu v České republice, ve kterém se utkává domácí národní tým s tím švýcarským. Jedná se o historicky první vzájemný zápas těchto dvou týmů ve finále v historii MS. Česká hokejová reprezentace se pak ve finále MS objevila poprvé po 14 letech a chtěla navázat na dosud poslední zlato z roku 2010, ale i na zlato z roku 1985, kdy se naposledy domácímu (tehdy československému) týmu podařilo ovládnout turnaj na domácí půdě. To pro Švýcary se jedná o druhou účast ve finále v historii, před šesti lety získali stříbro po porážce se Švédskem. Český tým nakonec zvítězil 2:0 a odnáší si vytoužené zlato.
Mistrovství světa v ledním hokeji 2024 v Praze

Švýcaři výhrou nad Finy rozhodli o čtvrtfinálovém soupeři pro Česko. Jsou jím USA

V úterý se odehrály poslední zápasy v rámci skupin na letošním hokejovém světovém šampionátu v Praze a Ostravě. Ty tak rozhodly o tom, s kým se kdo utká ve čtvrtfinále, což zajímalo především českou reprezentaci. Ta se nakonec utká ve čtvrtek od 20:20 v Praze s neoblíbenými Američany, přičemž o tom rozhodl úterní večerní duel Švýcarska s Finskem, kde země helvétského kříže vyhrála 3:1 zásluhou Kevina Fialy, jenž nejen dvakrát skóroval, ale i jednou asistoval.

Více souvisejících

hokej Tomáš Plekanec HC Kladno

Aktuálně se děje

včera

Premiér Ukrajiny Denys Šmyhal, lotyšská premiérka Evika Silinová, polský prezident Andrzej Duda, premiér Petr Fiala (ODS), dánská premiérka Mette Frederiksenová, nizozemský premiér Mark Rutte

Česká iniciativa může změnit situaci na frontě, shodli se v Praze lídři pěti zemí

Lídři pěti zemí Evropské unie se dnes v Praze shodli na pokračování vojenské podpory Ukrajiny proti ruské agresi. Na setkání svolaném premiérem Petrem Fialou vyslechli výzvu ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského k navýšení a urychlení dodávek munice a protivzdušné obrany, které jsou klíčové pro ochranu ukrajinských obyvatel, měst a kritické infrastruktury. Uvedli to ve společném prohlášení, které zveřejnila Strakova akademie.

včera

Zleva: Frank Lowenstein, John Kerry, Benjamin Netanjahu, Yossi Cohen

"Nechcete ohrozit svou rodinu." Bývalý šéf izraelského Mossadu údajně vyhrožoval hlavní prokurátorce ICC

Bývalý šéf izraelské tajné služby Mossad, Yossi Cohen, údajně vyhrožoval bývalé hlavní prokurátorce Mezinárodního trestního soudu (ICC), Fatou Bensoudové. Na několika tajných schůzkách na ni údajně vyvíjel nátlak, aby zastavila vyšetřování Izraelců kvůli podezření z válečných zločinů a zločinů proti lidskosti na okupovaných palestinských územích. Uvedl to deník The Guardian, který se odvolává na vysoce postavené izraelské zdroje.

včera

včera

Shein, ilustrační fotografie

Výrobky Shein mohou být zdraví nebezpečné, oznámil Soul

Obří singapurská online společnost zaměřující se na levnou módu prodávanou skrze e-shop, podobně jako Tema a Alibaba, si stále více zasluhuje nechtěnou pozornost kvůli svým prodejním praktikám, vykořisťovatelské pracovní politice a možnému poškození životního prostředí.

včera

včera

včera

včera

Aktualizováno včera

Radoslaw Sikorski

Polsko nevylučuje vyslání svých vojáků na Ukrajinu

Polsko by nemělo vyloučit vyslání vojáků na Ukrajinu, uvedl polský ministr zahraničí Radoslaw Sikorski v rozhovoru, který zveřejnil polský deník Gazeta Wyborcza. Nespecifikoval však, jakou roli by polští vojáci na Ukrajině mohli plnit.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Čapí hnízdo je areál, který se nachází v části obce Dvůr Semtín v katastrálním území Tomice u Votic v obci Olbramovice ve Středočeském kraji, na okraji Přírodního parku Džbány-Žebrák. Areál staveb, určený k rekreačním a odpočinkovým účelům, vlastní podle zdrojů prostřednictvím několika firem politik a podnikatel Andrej Babiš.

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo je definitivně u konce

Reklamní větev kauzy Čapí hnízdo definitivně končí odkladem. Pražské vrchní státní zastupitelství do případu podle informací České televize už podruhé nezasáhne. Policie případ, ve kterém šlo o podezření z daňových úniků, v březnu odložila. 

včera

včera

včera

včera

včera

Z Rafahu kvůli izraelské invazi uteklo přes milion obyvatel

Přibližně milion lidí uprchlo za poslední tři týdny z města Rafah na jihu Pásma Gazy kvůli tamním bojům. Oznámil to podle agentury Reuters v úterý Úřad OSN pro palestinské uprchlíky na Blízkém východě (UNRWA).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy