Bude přeci jen příští sezónu extraligy hrát Zlín? Ve hře je odkup karlovarské licence

Všeobecně se očekávalo, že by nadcházející extraligová sezóna 2022/23 byla bez tradičního účastníka PSG Zlín. Právě tento celek totiž v minulé sezóně sestoupil do první Chance ligy a on sám počítal s tím, že bude o návrat do extraligy bojovat sportovní cestou. Jenže v zákulisí se nyní objevila informace o tom, že kvůli šetření nabídne zájemcům svou extraligovou licenci a vzdá se tak tedy své extraligové účasti. Zlínští Berani už se nechali slyšet, že by o případné koupi takové licence vážně přemýšleli.

„V hokejovém prostředí se toho poslední dobou povídá hodně, proto mě už nic nepřekvapuje. Musím zdůraznit, že žádná oficiální nabídka s podpisem a razítkem u mě na stole ani nikde jinde neleží. Pokud by z Karlových Varů přišla, jsem pro, abychom se nad ní zamysleli," nechal se ve vyjádření k této věci pro server Sport.cz slyšet zlínský primátor Jiří Korec. Právě samo město je z 49 procent lastníkem zlínského klubu.

Přestože by licence rozhodně vyšla dráž než sportovní cesta, ta by čekání návrat mezi elitu pochopitelně jen prodloužil a ještě by byla nejistá, protože by v boji o extraligu musel kub absolvovat i baráž.

Všechno ale zavísí na tom, jaké podmínky karlovarský klub k odkupi své licence přidá. Podle zákulisních informací by se mělo jednat o řádech nižších desítkách milionů korun, za kterou by karlovarští svou licenci měli nabízet. „Netroufám si odhadovat. Ale kdyby to mělo být kupříkladu padesát milionů, nebylo by se o čem bavit. Tak vysoko bychom rozhodně nebyli ochotni jít," prozradil dále Korec, jenž dodal, že o případné koupi licence rozhode především samotný klub. „To bude na klubu. Především na novém generálním manažerovi, který by měl být jmenován na valné hromadě začátkem příštího týdne. Hlavně on musí říct, zda by byl schopen sehnat na převod peníze," řekl.

Co se týče právě zmiňovaného nového generálního manažera Zlína, nic oficiálního kolem toho sice ještě nevyšlo najevo, ale v této souvislosti spekuluje se o příchodu bývalého gólmana Robertu Hamrlovi, terý se k tomu ale nikterak pro veřejnost zatím nechce vyjadřovat. Existují však obavy z kontroverzí v klubu v případě jeho jmenování. „Jednoho ze tří uchazečů jsme vybrali. Zavázali jsme se ovšem, že jméno nebudeme do valné hromady sdělovat," řekl k tomu Korec.

Pokud se podíváme na zlínský kádr, jeho součástí je nadále Gazda, Kašík, Köhler, Kubiš či Claireaux. Nově Berany posílili zkušený útočník Ondráček nebo obránce Zbořil. Zatímco prvně jmenovaný přichází z Českých Budějovic, ten druhý zase z Třince, se kterým vybojoval mistrovský titul.

Související

HC Škoda Plzeň, ilustrační fotografie.

Na extraligovou scénu se vrací bývalý reprezentační kouč. Plzeň nově přebírá Jandač

Sezóna extraligy 2023/24 sice skončila teprve před nedávnem, ale už teď se kluby chystají na sezónu novou, tedy na sezónu 2024/25. A to nejen změnami v hráčských kádrech, ale i novými jmény na lavičce. Takový případ se nyní naskytl v extraligové Plzni, která pro nadcházející sezónu povolala do svých služeb bývalého reprezentačního trenéra Josefa Jandače. Ten se tak po pauze vrací zpátky na extraligovou scénu. Na západě Čech mu při tom budou pomáhat v roli asistentů Jiří Veber a Václav Pletka.
Hokej, ilustrační fotografie.

První východočeské derby v play-off zvládly po boji Pardubice, Sparta udolala Liberec v nájezdech

Vyrovnané souboje před ohromujícími diváckými atmosférami byly k vidění o prvním hracím dni čtvrtfinálové fáze play-off Tipsport extraligy. Oba první zápasy dvou sérií Pardubice vs. Hradec Králové a Sparta vs. Liberec navštívilo přes 10 000 fanoušků a oba zápasy se nerozhodly v základní hrací době. Zatímco východočeské derby rozhodl po remíze 4:4 po prodloužení symbolicky proti svému oblíbenému soupeři Martin Kaut, v pražské O2 Areně se čekalo na rozhodnutí až do samostatných nájezdů, ve kterých nakonec Pražané odčinili to, že nedotáhli vedení 2:1.

Více souvisejících

extraliga, hokej ČR HC Zlín HC Karlovy Vary hokej

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 5 minutami

Robert Fico

Slovenského premiéra Fica někdo postřelil

Slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) někdo ve středu postřelil, informovala agentura TASR. Ke střelbě došlo po jednání vlády v Handlové v okrese Prievidza v Trenčínském kraji. Bližší podrobnosti o zdravotním stavu politika zatím nejsou známé. 

před 47 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

včera

včera

Polsko překazilo sabotáže, řekl Tusk. Upozornil na další ruskou hrozbu

Polsko v posledních měsících překazilo sabotáže i pokusy o založení požárů, uvedl v pondělí bez dalších podrobností polský premiér Donald Tusk. Varoval také před ruskými zásahy do červnových eurovoleb. Varšava podle něj dá na činnost tajných služeb dalších 100 milionů zlotých. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy