Jak vybrat sportovní oblečení a obuv do jarního počasí?

Jaro je v plném proudu a slunečných dní přibývá. Teplejší počasí láká ke sportování venku. Především ranní a večerní teploty mohou být chladnější a výjimkou nejsou ani dešťové přeháňky. Výběr správného sportovního oblečení a obuvi proto může být v jarním období celkem oříšek. V tomto článku se podíváme na několik kousků oblečení, které byste měli zařadit do svého šatníku pro jarní období.

Funkční tričko pro rychlý odvod potu

Funkční tričko je základem každého sportovního outfitu. Vyberte si tričko z prodyšného a rychleschnoucího materiálu, který odvádí vlhkost pryč od těla. Díky tomu se budete cítit pohodlně i při náročnějších sportovních aktivitách. Na jaře využijete trička s krátkým i s dlouhým rukávem.

Lehká mikina pro ranní a večerní sportování

Mikina z funkčního materiálu je skvělou volbou pro sportování v chladnějším počasí. Vyberte si mikinu s kapucí, která vás ochrání před větrem a chladem. Pokud je teplota příliš nízká, můžete si pod mikinu obléknout i funkční tričko s dlouhým rukávem.

Lehká bunda pro náhlé ochlazení

Znáte to sami. Vyrážíte na kolo ve 4 odpoledne za sluníčka, ale vracíte až se západem slunce. Venkovní teplota mezi tím může klesnout až o 10°C. Právě pro tyto případy se hodí přibalit tenkou větrovku, která vás zahřeje při zpáteční cestě.

Jak vybrat sportovní oblečení a obuv do jarního počasí? Jak vybrat sportovní oblečení a obuv do jarního počasí? Foto: sportano.cz

Sportovní legíny do každé rodiny!

Legíny dávno nejsou jen dominantou něžného pohlaví. V nabídce sportovních obchodů a e-shopů najdete nejen dámské sportovní legíny, ale také dětské a pánské sportovní legíny. Vyberte si pánské legíny a další pánské sportovní oblečení na adrese https://sportano.cz/muz/panske-obleceni. Správné sportovní legíny dají vyniknout vaší postavě a zároveň jsou ideální volbou pro sportování v jarním počasí. Legíny do jarního počasí izolují vaše dolní končetiny před chladem, ale zároveň jsou prodyšné a odvádí pot od těla.

Kraťasy z funkčního materiálu ocení běžci i turisté

Sportovní kraťasy jsou ideální pro sportování v teplejším jarním počasí. Pro sportování si rozhodně pořiďte kraťasy z prodyšného a rychleschnoucího materiálu, který odvádí pot pryč od těla. Pokud sportujete ve večerních hodinách, vybírejte šortky s reflexními prvky.

Vybírejte obuv pro konkrétní sport

Výběr sportovní obuvi do jarního počasí závisí na sportu, který provozujete. Pro běhání volte běžeckou obuv, která tlumí otřesy při dopadu, na tenis jsou zase ideální speciální tenisové boty se speciální podrážkou pro prudké pohyby do stran. Cyklisté zase rozhodně ocení cyklistické tretry pro efektivnější šlapání. Běžecké boty, tenisovou obuv, ale i kopačky a další sportovní boty najdete na adrese https://sportano.cz/muz/panska-obuv.

Jak vybrat sportovní oblečení a obuv do jarního počasí? Jak vybrat sportovní oblečení a obuv do jarního počasí? Foto: sportano.cz

Nezapomeňte na sportovní ponožky

Mnoho sportovců sice investuje tisíce do sportovní obuvi, ale zapomíná, že výběr sportovních ponožek je neméně důležitý. Pro jarní počasí jsou vhodné sportovní ponožky z prodyšných materiálů. Pro sporty, jako je běh a cyklistika doporučujeme funkční ponožky s polstrováním, které snižují nárazy a eliminují riziko otlaků a puchýřů. V poslední době jsou populární také kompresní podkolenky, které zmírňují svalovou únavu a napomáhají regeneraci.

Nebaví vás chození po obchodech? Nakupte sportovní oblečení z pohodlí domova!
Nebaví vás trávit nekonečné hodiny chůzí po obchodech a hledáním správného sportovního oblečení? Nyní můžete nakupovat z pohodlí domova! Sportano.cz je sportovní e-shop, který nabízí širokou škálu kvalitního oblečení pro muže, ženy i děti. Tak klikněte na https://sportano.cz/ a vyberte si sportovní oblečení pro celou rodinu!

Související

Ilustrační foto

Dovolená se blíží. Kde na ni vzít, když nejsou peníze?

Letní sezóna se blíží a s ní se zvyšuje i touha po odpočinku a dobrodružství. Mnoho lidí si ale dovolenou nemůže kvůli nedostatku financí dovolit. Naštěstí existuje hodně možností, jak si užít volno naplno i s nízkým rozpočtem a jak nemilou situaci vyřešit.

Více souvisejících

pr článek sport

Aktuálně se děje

před 5 minutami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 27 minutami

před 42 minutami

před 50 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

včera

Donald Tusk

Polsko překazilo sabotáže, řekl Tusk. Upozornil na další ruskou hrozbu

Polsko v posledních měsících překazilo sabotáže i pokusy o založení požárů, uvedl v pondělí bez dalších podrobností polský premiér Donald Tusk. Varoval také před ruskými zásahy do červnových eurovoleb. Varšava podle něj dá na činnost tajných služeb dalších 100 milionů zlotých. 

včera

Rusko, Kreml

Duma potvrdila personální změny v ruské vládě

Ruští zákonodárci v úterý formálně schválili změny ve vládě. Poslanci dolní komory parlamentu Státní dumy posvětili jména patnácti ministrů, které jim v minulém týdnu předložil staronový premiér Michail Mišustin. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

včera

Petr Fiala

Fiala byl v Římě a jednal s Meloniovou. Hlavním tématem byla migrace

Premiér Petr Fiala (ODS) se v pondělí setkal v Římě s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Jednali o řešení nelegální migrace, rozvoji obranné spolupráce, posílení ekonomických vztahů a strategické agendě Evropské unie. Poté se český předseda vlády sešel i s italským prezidentem Sergiem Mattarellou.

včera

včera

Počasí na 14 dní: Meteorologové slibují odchylku v příštím týdnu

Až na 25 stupňů vyšplhají teploty v příštích čtrnácti dnech, vyplývá z informací uvedených Českým hydrometeorologickým ústavem (ČHMÚ). Chladněji by mohlo být při trvalejším dešti, upozornili meteorologové. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy