Ledecká v Crans Montaně jela výtečně i druhý sjezd. Tentokrát skončila stříbrná

Po sobotním triumfu ve sjezdu ve švýcarské Crans Montaně se v tomto středisku Ester Ledecká zúčastnila v neděli dalšího sjezdu. I v rámci něj se jí podařilo zajet takovou jízdu, že to stačilo na stupně vítězů, tentokrát z toho bylo druhé místo. Nestačila pouze na překvapivou švýcarskou vítězku Nuferovou, pro níž se tak jedná o vůbec první umístění na pódiu v její kariéře, přičemž se tak stalo v jejím 144. závodě. Třetí pak skončila Italka Goggiaová.

Ester Ledecká, která vjela na trať tentokráte jako třináctá v pořadí, se po další skvělé jízdě tentokrát umístila na druhé pozici. Nepřekonala tak akorát životní jízdu Švýcarky Nuferová, která byla ještě o jedenáct setin rychlejší.

V úvodu trati se z jedné pravotočivých branek dostávala poněkud ze široka a proto tak rázem na vedoucí Nuferovou, která jela s číslem 2, čtyři desetiny vteřiny. Trošku jsem to tam moc narovnala, vyneslo mě to a měla jsem co dělat, abych se vrátila zpátky do lajny, co jsem potřebovala," okomentovala to po závodě Ledecká.

Pak se v průběhu jízdy nebála agresivnějšího pojetí, výjezd do roviny jí nedělal žádný problém a nakonec tak na první Švýcarku ztratila jen jedenáct setin. Tento náskok neztratila ani v závěrečné části se skokem, kterou zvládla bezchybně. V přepočtu tak Ledecká ztratila na Nuferovou 2,99 metru.

Poprvé se tak české sportovní obojživelnici Ledecké podařila ve své kariéře ta skutečnost, že o jednom víkendu se umístila v lyžařském větovém poháru na stupně vítězů.

Ester Ledecká se tak stala první českou lyžařkou po Šárce Strachové, které se podařilo dvakrát za sebou umístit se na stupních vítězů v rámci Světového poháru v alpském lyžování. "Já to takhle neberu. Je to skvělé, ale já jedu závod za závodem a vždycky vidím jenom ten jeden před sebou. Sice je fajn, že jsem včera vyhrála, ale dneska byl nový den a musela jsem zase makat. Mám radost z celého víkendu, byla to zábava a musím poděkovat celému týmu, který odvedl fantastickou práci," nechala se slyšet Ledecká v pozávodním rozhovoru v nahrávce pro média.

České závodnici se v posledních závodech v rámci Světového poháru v alpském lyžování daří. Nejenže teď ovládla dva sjezdy v Crans Montaně, před olympádou ještě skončila třetí v Cortině d´Ampezzo. "Docela jsem se rozjezdila, ale upřímně je to zvláštní, protože jsem tady měla dva nejhorší tréninky asi v kariéře. O to jsem radši, že jsem se spravila, vrátila se zpátky a mohla do toho jít naplno," uvedla k tomu Ledecká, která pak nezapomněla poděkovat fyzioterapeutům, neboť jak známo, Ledecou trápily po olympiádě zdravotní problémy.

Co se pak týče celkového průběžného pořadí Světového poháru ve sjezdu, tak tam figuruje aktuálně Ledecká na čtvrtém místě se 303 body na kontě. Vedoucí závodnicí je pak Italka Sofia Goggiaová (482 bodů).

SP ve sjezdovém lyžování v Crans Montaně (Švýcarsko):

Ženy - sjezd: 1. Nuferová (Švýc.) 1:29,93, 2. Ledecká (ČR) -0,11, 3. Goggiaová (It.) -0,23, 4. C. Suterová (Švýc.) -0,27, 5. Mowinckelová (Nor.) a Venierová (Rak.) obě -0,31, 7. Brignoneová (It.) -0,33, 8. Gisinová -0,43, 9. Hählenová (obě Švýc.) -0,46, 10. Wrightová (USA) -0,55

Průběžné pořadí sjezdu (po 8 z 9 závodů): 1. Goggiaová 482, 2. C. Suterová 407, 3. Siebenhoferová (Rak.) 311, 4. Ledecká 303, 5. Puchnerová (Rak.) 296, 6. Nadia Delagová (It.) 246

Průběžné pořadí SP (po 29 z 37 závodů): 1. Shiffrinová (USA) a Vlhová (SR) obě 1026, 3. Goggiaová 851, 4. Brignoneová 822, 5. Hectorová (Švéd.) 682, 6. C. Suterová 646, ... 17. Ledecká 384, 54. Dubovská (ČR) 108

Související

Více souvisejících

Lyžování Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Evropská Unie

EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.

před 5 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

Ženíšek bude od čtvrtka novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu. 

Aktualizováno před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

Válka v Izraeli

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan, informuje agentura Reuters.

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

Ondřej Zajíc

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 9 hodinami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Kyjev: Putinovy změny ukazují na totální militarizaci ekonomiky

Změny v ruské vládní struktuře, které navrhl prezident Vladimir Putin, ukazují na "totální militarizaci ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů pro nekonečnou válku," uvedl Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, v reakci na nové personální obsazení po Putinově inauguraci.

před 10 hodinami

před 10 hodinami

Zákaz evropské vlajky na Eurovizi způsobil poprask. EK žádá vysvětlení

Místopředseda Evropské komise Margaritis Schinas požádal Evropskou vysílací unii (EBU) o vysvětlení, proč během finále písničkové soutěže Eurovize zakázala mávat vlajkou Evropské unie.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy