Michael Schumacher "udělal" rozhovor s AI. Rodina chce podat žalobu

Rodina Michaela Schumachera plánuje právní kroky proti německému týdeníku, který realizoval „rozhovor“ se sedminásobným šampionem Formule 1. Ten byl ale vytvořen umělou inteligencí, informuje agentura Reuters.

Agentura Reuters požádala o komentář mluvčí rodiny Schumacherových ohledně zveřejněných zpráv o podání žaloby.

Michael Schumacher nebyl do doby, co se stala tragická nehoda na lyžích na rodinné dovolené ve francouzských Alpách v prosinci 2013, při níž utrpěl vážné zranění mozku, spatřen na veřejnosti.

Rodina od té doby střeží jeho soukromí, přístup k němu je velmi omezen pouze na jeho nejbližší a zveřejňuje se jen velice omezeně informací o jeho stavu.

Nejnovější vydání Die Aktuelle obsahovalo titulní stranu s obrázkem usmívajícího se Schumachera a titulkem slibujícím „Michael Schumacher, první rozhovor“.

„Michael Schumacher: první rozhovor! Světová senzace!" a podtitulkem "Zní to klamně reálně," až na konci článku bylo jasné, že rozhovor vytvořila umělá inteligence. 

"Žijeme spolu doma. Absolvujeme terapie. Děláme vše, co je v našich silách, aby se Michaelův stav zlepšil a aby se cítil v pohodě, aby cítil naši rodinu, naše pouto," řekla Corinna Schumacherová v dokumentu Netflix z roku 2021.

"'Soukromí je soukromé', jak vždy říkal. Je pro mě velmi důležité, abych si mohl i dál užívat svého soukromého života, jak jen to jde. Michael nás vždy chránil a my teď chráníme Michaela."

Michaelův syn Mick je v současné době náhradním jezdcem Mercedesu ve formuli 1 poté, co na konci minulé sezóny přišel o místo v Haasu.

Související

Michael Schumacher

RECENZE: Schumacher aneb portrét jedinečné osobnosti Formule 1

Snímek zachycuje nejdůležitější momenty kariéry i osobního života jednoho z nejlepších pilotů Formule 1 v historii. Schumacher byl nejen vynikající závodník, ale také příjemná lidská osobnost, kterou nehoda změnila k nepoznání. Nechybí počátek kariéry, raketový vzestup, smrt Ayrtona Senny či kontroverzní události s Damonem Hillem.

Více souvisejících

Michael Schumacher umělá inteligence (AI)

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 42 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Aktualizováno před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Vlastimil Harapes

Zemřel známý baletní mistr Vlastimil Harapes

Česko zasáhla ve středu smutná zpráva. Ve věku 77 let zemřel tanečník a herec Vlastimil Harapes. O jeho úmrtí informovalo Národní divadlo. Harapes v poslední době bojoval s vážnými zdravotními problémy. 

před 2 hodinami

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

Zelenskyj kvůli ruské ofenzívě ruší návštěvu Evropy

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj podle zdrojů ze španělské královské rodiny zrušil svou páteční návštěvu Madridu. Uvedl to server Euractiv.es.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy