Bez diváků nebudou zisky, ukončeme to, zní z některých klubů NBA

Někteří funkcionáři klubů NBA by uvítali, kdyby se přerušená sezona elitní severoamerické basketbalové ligy už nerozběhla. Podle webu CNBC je odrazuje vidina vysokých výdajů a naopak minimálních příjmů, neboť soutěž by velmi pravděpodobně pokračovala bez diváků.

O finanční nerovnováze hovoří podle CNBC více týmů. "Když se vrátíme, co postavíme proti těm dalším výdajům? Jaké teď vůbec máme možnosti zisku?" citoval web nejmenovaného klubového činovníka. V případě ukončení sezony a uplatnění klauzule o zásahu vyšší moci by kluby ušetřily i na mzdách: basketbalisté by za každý zrušený zápas přišli o 1,08 procenta z ročního platu.

Hlasy žádající ukončení sezony nabývají v zákulisí na síle. Proti tomu však rázně vystoupil hvězdný LeBron James. "Že někteří manažeři a agenti chtějí zrušit sezonu??? To absolutně není pravda, neznám nikoho, kdo by to tvrdil. Až to bude bezpečné, dohrajeme ji. Já jsem připraven, celý náš tým je připraven. Nikdo by neměl nic rušit," napsal slavný hráč Los Angeles Lakers.

NBA byla kvůli pandemii koronaviru přerušena v polovině března, do konce základní části v tu dobu zbývalo pět týdnů. Play off mělo původně začít 18. dubna a vyvrcholit v červnu. Jediný český basketbalista v zámořské soutěži Tomáš Satoranský z Chicaga už před časem prohlásil, že nevěří, že se přerušený ročník dohraje.

Jedním z uvažovaných scénářů je soustředit zbylé zápasy na jedno místo. Hráči se nicméně zatím ještě nesmějí ani připravovat v tréninkových centrech. "Naší prioritou zůstává zdraví a bezpečí všech. V současnosti vyhodnocujeme všechny možnosti dokončení sezony," uvedlo vedení soutěže. "Když už nebudeme hrát pro diváky, měli bychom dohrát sezonu alespoň kvůli televizi," připomněl majitel Dallasu Mavericks Mark Cuban.

Nemoc covid-19 v USA postihla více než 1,1 milionu lidí, nejvíc na světě, a bezmála 64.000 s ní zemřelo. Nakazilo se i několik hráčů NBA.

Související

Kyrie Irving, autor: Erik Drost

Společnost Nike ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Irvingem

Společnost Nike definitivně ukončila spolupráci s basketbalovou hvězdou Brooklynu Kyriem Irvingem. Už minulý měsíc americký oděvní gigant v reakci na Irvingovu propagaci filmu obsahujícímu antisemitské názory spolupráci přerušil a zrušil plány na vydání bot z jeho speciální edice.
NBA

Sezona NBA by se měla rozběhnout 30. července

Sezona basketbalové NBA přerušená koronavirovou pandemií by se mohla rozběhnout 30. července, o den dříve, než se očekávalo. Uvedla to americká televizní stanice ESPN, důvod kosmetické úpravy termínu nespecifikovala.

Více souvisejících

NBA Covid-19 (koronavirus SARS-CoV-2)

Aktuálně se děje

před 14 minutami

před 22 minutami

před 48 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

před 4 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

včera

Donald Tusk

Polsko překazilo sabotáže, řekl Tusk. Upozornil na další ruskou hrozbu

Polsko v posledních měsících překazilo sabotáže i pokusy o založení požárů, uvedl v pondělí bez dalších podrobností polský premiér Donald Tusk. Varoval také před ruskými zásahy do červnových eurovoleb. Varšava podle něj dá na činnost tajných služeb dalších 100 milionů zlotých. 

včera

Rusko, Kreml

Duma potvrdila personální změny v ruské vládě

Ruští zákonodárci v úterý formálně schválili změny ve vládě. Poslanci dolní komory parlamentu Státní dumy posvětili jména patnácti ministrů, které jim v minulém týdnu předložil staronový premiér Michail Mišustin. Informovala o tom agentura RIA Novosti.

včera

Petr Fiala

Fiala byl v Římě a jednal s Meloniovou. Hlavním tématem byla migrace

Premiér Petr Fiala (ODS) se v pondělí setkal v Římě s italskou premiérkou Giorgiou Meloniovou. Jednali o řešení nelegální migrace, rozvoji obranné spolupráce, posílení ekonomických vztahů a strategické agendě Evropské unie. Poté se český předseda vlády sešel i s italským prezidentem Sergiem Mattarellou.

včera

včera

včera

včera

Izrael zpochybňuje údaje o počtu mrtvých v Pásmu Gazy. Věříme jim, reaguje WHO

Světová zdravotnická organizace (WHO) v úterý vyjádřila plnou důvěru údajům o palestinských obětech války v Pásmu Gazy, které publikuje tamní ministerstvo zdravotnictví řízené militantním hnutím Hamás. Informuje o tom agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy