Bryantův (†41) ručník z rozlučky se vydražil za 33 tisíc dolarů

Za více než 33 tisíc dolarů se vydražil ručník, který měl kolem ramen zesnulý legendární basketbalista Kobe Bryant při rozlučkovém zápase před čtyřmi lety. O víkendu jej vydražil velký fanoušek klubu Los Angeles Lakers, jenž má v plánu jednou vytvořit z podobných cenností muzeum.

Bryant tragicky zahynul letos na konci ledna v 41 letech při nehodě vrtulníku společně s dcerou a dalšími sedmi lidmi. S kariérou se čtvrtý nejlepší střelec historie a pětinásobný šampion NBA rozloučil 13. dubna 2016 v památném zápase, v němž nastřílel 60 bodů do koše Utahu.

Nový majitel za ručník, který měl Bryant tehdy na ramenou při rozlučkové řeči, o víkendu při internetové aukci zaplatil přesně 33.077 dolarů, tedy 817 tisíc korun. "Je to oddaný fanoušek Lakers. Jeho dlouhodobým snem je vytvoření muzea v jižní Kalifornii," řekl CNN ředitel aukční společnosti Iconic Auctions Jeff Woolf.

Ručník před čtyřmi lety v hale získal jiný fanoušek a v dražbě se objevil již několikrát. Nový majitel spolu s ním získal i dvě použité vstupenky na Bryantův tehdejší poslední zápas.

Související

Billie Eilish

Grammy ovládla zpěvačka Billie Eilish, celebrity truchlily za Bryanta

Udílení amerických hudebních cen Grammy dnes ovládla osmnáctiletá americká zpěvačka a skladatelka Billie Eilishová. Zvítězila ve všech čtyřech hlavních kategoriích: cenu si odnesla za nejlepší album roku, nejlepší píseň, nejlepší nahrávku i za objev roku, uvedla agentura Reuters.

Více souvisejících

Kobe Bryant dražby Basketball sport

Aktuálně se děje

Aktualizováno před 1 minutou

Robert Fico

Atentát na Fica: Slovenského premiéra někdo postřelil

Slovenského premiéra Roberta Fica (Smer-SD) někdo ve středu postřelil, informovala agentura TASR. Ke střelbě došlo po jednání vlády v Handlové v Trenčínském kraji. Fico je podle posledních informací mimo ohrožení života. Vrtulník ho měl převézt do nemocnice v Banské Bystrici. Případ si převzala Národní kriminální agentura (NAKA). 

před 7 minutami

před 21 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

Česká televize, ilustrační foto

Ministerstvo kultury navrhlo od příštího roku zvýšení koncesionářských poplatků

Česká televize získá příští rok díky zvýšení koncesionářských poplatků navíc 865 milionů korun a Český rozhlas si polepší o 331 milionů korun. Ministerstvo kultury navrhuje od roku 2025 zvýšit televizní poplatek o 15 Kč na 150 Kč měsíčně a rozhlasový poplatek o 10 Kč na 55 Kč měsíčně, jak uvedl ministr kultury Martin Baxa (ODS) na dnešní tiskové konferenci. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Pavel Novotný (ODS) na 29. kongresu strany

Novotný je na odchodu z ODS. Vyloučit ho může výkonná rada

Nedávné výroky starosty pražských Řeporyjí Pavla Novotného (ODS) jsou lidsky nepřijatelné a neslučitelné se členstvím ve straně, konstatovalo předsednictvo ODS v úterý. Novotný ale členem strany pro tuto chvíli zůstává. Předsednictvo jej totiž vyloučit nemůže, tuto pravomoc má výkonná rada. 

před 7 hodinami

před 8 hodinami

včera

Karel III. se vzdal důležitého postu ve prospěch Williama. Po 32 letech

Král Karel III. v pondělí slavnostně odevzdal vysoký vojenský titul princi Williamovi. Šlo o vzácné společné vystoupení otce se synem v době, kdy se panovník léčí s blíže nespecifikovaným typem rakoviny, informovaly agentury. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy