MS v biatlonu: Na programu poslední závody, za rok se světová elita sejde v Česku

Česká výprava je na končícím mistrovství světa v německém Oberhofu stále bez medaile, nic na tom nezměnily ani nadějné výkony v sobotních štafetách. Za rok se třeba bude dařit lépe, reprezentanty čeká výhoda domácího prostředí. 

Čeští muži v sobotu zaznamenali nejlepší výsledek na probíhajícím MS, když se umístili hned za stupni vítězů na čtvrtém místě. Dnes bude pětice reprezentantů v akci v závěrečných hromadných závodech. Muži budou podle programu soupeřit od 12:30, ženy se postaví na start v 15:15. 

Biatlonisté si následně užijí zasloužený odpočinek před další zastávkou Světového poháru, která proběhne ve dnech 2. až 5. března v Novém Městě na Moravě. V plánu jsou sprinty, stíhací závody a závody smíšených týmů, konkrétně dvojic i čtveřic.

Půjde o generálku na příští světový šampionát, jehož pořadatelem bude právě areál ve městě na Vysočině. Ustkuteční se ve dnech 5. až 18. února 2024.

Pořadatelství vrcholné sportovní akce peněžně podpořila i současná vláda. Nedávno na jednání schválila uvolnění 75 milionů korun z rozpočtu Národní sportovní agentury jako finanční podporu organizace.

Související

Biatlon (ilustrační foto)

Český biatlon povede i nadále Hamza. Koučem mužské reprezentace pak bude Málek

Pro další čtyřleté funkční období byl do čela Českého svazu biatlonu zvolen Jiří Hamza. Během sobotní valné hromady o tom rozhodli členové svazu, když pro něj hlasovalo 97 delegátů z celkových 104 s platnými hlasy. Během této valné hromady se taktéž rozhodlo o složení realizačních týmů v českém biatlonu pro příští sezónu a tak nově mužský biatlonový tým povede coby kouč Michael Málek, který se do této funkce vrací po čtyřech letech. Zároveň u mužů bude trénovat střelbu olympijský šampion ve sportovní střelbě a manžel české olympijské vítězky ve stejném sportu Kateřiny Emmons Matthew Emmons.

Více souvisejících

Biatlon Nové Město na Moravě Markéta Davidová Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 59 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Evropská Unie

EU schválila nový desetibodový pakt o migraci a azylu

Ministři členských zemí Evropské unie (Rada EU) v úterý v Bruselu definitivně schválili nový pakt o migraci a azylu, tedy masivní přepracování dosavadních migračních a azylových zákonů eurobloku. Uvedla to agentura Reuters.

před 2 hodinami

Marek Ženíšek (TOP 09)

Ženíšek bude od čtvrtka novým ministrem pro vědu

Česko bude mít nového ministra pro vědu, výzkum a inovace, který nahradí poslankyni Helenu Langšádlovou (TOP 09). Prezident Petr Pavel se chystá jmenovat Marka Ženíška (TOP 09) ve čtvrtek dopoledne, informoval Pražský hrad na webu. 

Aktualizováno před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Válka v Izraeli

USA nepovažují zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy za genocidu

Administrativa amerického prezidenta Joea Bidena nepovažuje zabíjení Palestinců v Pásmu Gazy izraelskou armádou, která vede válku proti militantnímu hnutí Hamás, za genocidu. V pondělí to uvedl poradce Bílého domu pro národní bezpečnost Jake Sullivan, informuje agentura Reuters.

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

Ondřej Zajíc

Autoři absurdního dramatu cítí, že naše civilizace je v koncích, říká režisér Ondřej Zajíc

Divadelní hra "Koza aneb Kdo je Sylvie", kterou před 22 lety napsal Edward Albee je provokativním dramatickým dílem, které zkoumá hluboké lidské emoce a konflikty. Režisér Ondřej Zajíc přináší svůj unikátní pohled na Albeeho text, prostřednictvím inovativního a emotivního ztvárnění. Inscenace Koza aneb Kdo je Sylvie, nabízí divákům silné a nekompromisní reflexe lidské podstaty a jejích temných stránek.

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

Mychajlo Podoljak, poradce z kanceláře ukrajinského prezidenta

Kyjev: Putinovy změny ukazují na totální militarizaci ekonomiky

Změny v ruské vládní struktuře, které navrhl prezident Vladimir Putin, ukazují na "totální militarizaci ekonomiky a restrukturalizaci armádních zásobovacích systémů pro nekonečnou válku," uvedl Mychajlo Podoljak, poradce vedoucího kanceláře ukrajinského prezidenta, v reakci na nové personální obsazení po Putinově inauguraci.

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 8 hodinami

před 10 hodinami

Výhled počasí až do června: Meteorologové řekli, kam vyšplhají teploty

Červnem začíná meteorologické léto, do jehož úvodních dní už vidí meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Nejvyšší teploty během tohoto a dalších tří týdnů mají dosáhnout až 25 stupňů. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy