V brněnských Maloměřicích v noci vykolejily tři vozy nákladního vlaku

V brněnských Maloměřicích dnes nad ránem vykolejily tři vozy nákladního vlaku. Nehoda se obešla bez zranění, celková škoda je pět milionů korun. V tiskové zprávě o tom informoval mluvčí Drážní inspekce Martin Drápal. Okolo 15:00 se podařilo odstranit část vykolejeného vlaku, zbývající vozy se budou nakolejovat v noci pomocí jeřábu. 

Po následné opravě bude obnovený dvoukolejný provoz s výjimkou dvousetmetrového úseku, uvedla Správa železnic na twitteru. Zatím jezdí vlaky stále mezi Královým Polem a Židenicemi po jedné koleji sníženou rychlostí.

Nehoda se stala dnes po 02:00. "Při mimořádné události nebyl nikdo zraněn. Na místě mimořádné události byla odhadnuta škoda na vlaku jeden milion a škoda na infrastruktuře na čtyři miliony korun," uvedl Drápal. Doplnil, že Drážní inspekce zahájila vlastní vyšetřování včetně zpracování závěrečné zprávy.

Doprava v místě zhruba tři hodiny stála, v 05:25 byl obnoven provoz po jedné traťové koleji sníženou rychlostí, uvedly České dráhy na webu. Konec omezení aktuálně předpokládají v pátek v poledne.

Jednokolejný provoz na dvousetmetrovém úseku na vjezdu do Maloměřic od Králova Pole potrvá delší dobu kvůli tomu, že vykolejený vlak poškodil atypickou výhybku, kterou je nutné vyrobit.

Související

Více souvisejících

železnice Nehody vlaků Jihomoravský kraj Brno

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy