Revoluční služba: Direct spouští Birne. Možnost mít auto bez limitu nájezdu a s vrácením kdykoliv

Jak by vypadal svět, ve kterém si auto v životě „zapínáte a vypínáte“ stejně jako třeba Netflix? Žádné závazky, žádné háčky. 

Skupina Direct family chce lidem ukázat, že je to možné, a spouští Birne – revoluční službu. „Birne není ani operák, ani půjčovna. Je to svoboda. Auto můžete vrátit po dvou měsících užívání kdykoliv chcete a neomezujeme vás ani v počtu najetých kilometrů. Neřešíte nic, jen to, kdy auto ve svém životě zrovna potřebujete,“ popisuje zakladatel Direct family Pavel Řehák. Podle něj jde o nejvýhodnější způsob využívání auta, pokud si přejete jezdit v novém a neutratit za něj příliš peněz.

Dneska máte v podstatě tři možnosti. Buď si auto koupíte za hotovost, na operativní leasing, nebo si ho půjčujete pomocí carsharingu. „Birne přináší změnu – najednou můžete mít auto jen tehdy, kdy opravdu chcete, a neřešit, jak daleko s ním jedete. Když ho nebudete chtít dál využívat, stačí nám to říct a s výpovědní lhůtou 14 dní ho vrátit. Navíc se nám podařilo nabídnout super auta za velmi hezké ceny,“ doplnil Martin Frko, který se projektům kolem mobility v rámci Direct family věnuje.

Už teď je v nabídce několik desítek aut šesti světových značek. Mezi nimi například VW Tiguan, KIA Sportage nebo Fiat 500. Za VW Tiguan lidé měsíčně zaplatí 11 990 Kč včetně DPH. V ceně mají všechna pojištění, dálniční známky a servis. Nabídku bude Birne postupně rozšiřovat. „Aktuálně se soustředíme na klienty Direct pojišťovny a do konce roku přijímáme objednávky na auta, která by měla být k dispozici od ledna do března 2023, v závislosti na vybrané značce,“ prozradil Lukáš Černo, který má projekt na starosti.

Birne navazuje na služby Direct auta, které spouštěla skupina v roce 2021 nákupem pražských dealerství Autotrio, NH Car a brněnského K.E.I. „Je to jen další krok k tomu, abychom pomáhali lidem s jejich mobilitou. Chceme, aby lidé nemuseli myslet na všechny starosti, které s tím souvisejí. Ať už jde o servis auta, měnění pneumatik, nákup nového auta, prodej starého nebo právě potřebu mít auto třeba jen na léto,“ doplnil za Direct auto Petr Lehký.

Birne (Direct family) Direct pojišťovna

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy