V pražských Letňanech dnes začíná 13. ročník chovatelského veletrhu For Pets

Možnost poradit se s výběrem či péčí o domácího mazlíčka nabízí ode dneška chovatelský veletrh For Pets, který v letňanském areálu PVA Expo Praha potrvá do neděle. 

Letošní 13. ročník přinese také výběr krmiv, zvířecích doplňků a kosmetiky. Vyplývá to z tiskové zprávy pořadatelské firmy ABF, kterou má ČTK k dispozici.

Veletrh je věnován všem druhům domácích mazlíčků, jako jsou psi, kočky, exotičtí ptáci, drobní savci nebo hlodavci. Na své si však přijdou také zájemci o terarijní zvířata a akvaristiku, informovali organizátoři. Součástí doprovodného programu jsou podle nich i ukázky volnočasových aktivit se psy, jako je například dogdancing či dogfrisbee, a výstavy králíků a morčat. Ty si stejně jako kočky nebo psy z útulků budou moci návštěvníci zakoupit domů.

Na veletrhu budou dále k vidění cviky s miniaturními koňmi, předvede se práce záchranných, asistenčních i vodicích psů a svou činnost představí různé veterinární instituce, chovatelské svazy, kluby či stanice. Psí návštěvníci budou moci využít zkrášlovacích procedur a masáží nebo si nechat udělat profesionální fotografii, stojí ve zprávě. Na pátek je na programu přednáška kočičí psycholožky Kláry Nevečeřalové, v sobotu chovatelka Gabriela Železná Mařáková poradí s výběrem plazů a součástí nedělního programu budou například ukázky skákání králíků přes překážky, informovala ABF.

Vstupenky je možné zakoupit i na místě, plné je za 180 korun a zvýhodněné za 150 korun. Děti do 140 centimetrů a držitelé ZTP či ZTPP mají vstup zdarma. Veletrh je každý den do soboty otevřen od 10:00 do 18:00, v neděli skončí v 16:00.

Související

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Startují veletrhy zaměřené na zahradnictví a interiérový design v Praze

Seznámit se s aktuálními trendy v zahradnictví či interiérovém a exteriérovém designu mohou zájemci ode dneška na veletrzích For Garden, For Interior a Design Shaker, které v letňanském areálu PVA Expo Praha potrvají do neděle. Návštěvníkům nabídnou také přednášky nebo možnost konzultace s odborníky. Organizátoři o tom informovali v tiskové zprávě.

Více souvisejících

PVA Expo Praha veletrh For Pets

Aktuálně se děje

před 26 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Barrandovský most nebude opravený už na konci léta. Praha musí změnit plány

Špatná zpráva pro pražské řidiče přišla ve čtvrtek od vedení Technické správy komunikací hlavního města Prahy. Firma dnes oznámila, že rekonstrukce Barrandovského mostu se oproti poslednímu plánu protáhne. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy