Bývalý reprezentační kapitán Plekanec končí kariéru. Pokračování zhatilo zranění

Tomáš Plekanec oznámil konec bohaté hokejové kariéry, během které si zahrál v NHL i za národní tým. Příčinou jsou zdravotní potíže, které mu vystavily stopku během probíhající extraligové sezóny. Plekanec by jinak stále hájil barvy mateřského Kladna. 

"Bohužel, ze zdravotních důvodů jsem se rozhodl ukončit tuhle sezónu a mojí hokejovou kariéru, i když ta představa byla malinko jiná," přiznal Plekanec v dojemném rozlučkovém videu, které zveřejnili Rytíři Kladno na sociálních sítích.

Legendární centr podle svých slov doufal, že několikatýdenní odpočinek by mohl pomoci k návratu na led. Útočník si chtěl podle svých slov ještě zahrát play-off. "Bohužel se to nestane. I když mě to strašně mrzí, hrozně rád bych pomohl, ale dál by to byl pro mě obrovský risk," vysvětlil fanouškům, kterým věnoval závěrečný vzkaz. 

"Aspoň touto cestou se s vámi chci rozloučit, poděkovat za všechny ty skvělé sezóny, které jsem tady mohl odehrát. Bylo to skvělé, i když jsme hráli na spodku tabulky, ale i tak jsem si to strašně užil," dodal.

Plekanec odehrál většinu kariéry za Montreal Canadiens v NHL. V zámořské soutěži nasbíral 1001 startů, 233 gólů a 375 gólových přihrávek. Poslední roky strávil v české extralize, nejprve hrál za Brno a následně se vrátil na Kladno. S reprezentací, kterou vedl i jako kapitán, má stříbro a dva bronzy z mistrovství světa. 

Související

Hokejista Tomáš Plekanec

Plekanec dohraje sezónu v Kladně se střídavými starty v Brně

Kladno - Česká hokejová veřejnost se v pondělí konečně dozvěděla, v jakém klubu dohraje aktuální sezónu 2018/19 poté, co před nedávnem nečekaně ukončil spolupráci s Montreal Canadians. Přestože po něm natahovali ruce extraligové kluby jako Sparta, Mladá Boleslav, Plzeň či Brno, forvard s 1000 zápasy odehranými v NHL na svém kontě se v následujících měsících bude objevovat v dresu svého mateřkéího kladenského klubu. I tak ale o Plekance extraligoví fanoušci nepřijdou. S Kometou Brno se totiž dohodl na střídavých stratech, což tak tedy znamená následující: v brněnském dresu se Plekanec objeví pouze tehdy, pokud prvoligovým Rytířům skončí sezóna.

Více souvisejících

Tomáš Plekanec hokej

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy