Reakce na nevpuštění klubu do ligy: sportovní ředitel pražské Dukly Vandas rezignoval

Fotbalová Dukla měla podle původního plánu hrát baráž o postup do prvníligy, protože v té druhé skončila na třetí příčce. Kvůli nákaze covidem-19 v týmu Opavy však tuzemská nejvyšší soutěž svůj ročník 2019/20 předčasně ukončila a zatímco tak z první ligy nikdo nesestoupil, z druhé ligy postoupili pouze prvnídvě mužstva, tedy Pardubice a Brno. Právě s takovýmto černým scénářem počítal i sám sportovní ředitel Dukly Praha Pavel Vandas. Ten v pondělí nakonec na svůj post oznámil rezignaci, přičemž zároveň skončil i jako člen klubového představenstva.

"Dozorčí rada FK Dukla Praha, a.s. vzala na vědomí rezignaci člena představenstva, výkonného a sportovního ředitele Pavla Vandase ke dni 3. srpna. Zároveň se s klubem dohodl na ukončení spolupráce ke shodnému datu,"oznámill klub stručně informaci o konci Pavla Vandase na svých webových stránkách.

"Věřím, že 14 měsíců tvrdé práce posune Duklu výš. Když někdo tvrdě maká pro klub, tak kolem sebe musí mít buď profíky, nebo loajální lidi. Přeji Dukle jen to nejlepší," uvedl pak po svém rozhodnutí rezignovat na svém twitterovém účtu Vandas. Ten se ujal funkce sportovního ředitele v Dukle v květnu 2019, tedy pouze krátce poté, co legendární český klub sestoupil do druhé ligy.

Jeho cílem tak samozřejmě bylo vrátit klub do české elity, k čemuž byl po základní části druhé ligy sezóny 2019/20 skutečně blízko, neboť Dukla skončila na třetí příčce. Normálně by tato skutečnost znamenala postup tohoto klubu do baráže o postup dio první ligy, ale kvůli již zmíněným okolnostem kolem koronaviru se tak nakonec nestalo.

"Spíš jsem zklamaný. My jsme neoslavovali, doopravdy jsme čekali na definitivní rozhodnutí, jestli se nadstavba dohraje, nebo ne. Z toho důvodu jsme vyčkávali a rozuzlení bereme jako realitu. Já byl pesimista, dával jsem tomu deset procent," prozradil Vandas.

Související

Fotbal, ilustrační fotografie.

Fotbalová Olomouc zná Saňákova nástupce. Stal se jím dosavadní trenér B-týmu Janotka

Jen několik dní poté, co vyšlo najevo, že Jiří Saňák po sezóně opouští olomoucký A-tým a odchází za novým angažmá do Pardubic, je známé nové trenérské jméno na lavičce hanáckého prvoligového celku. Přichází na ni úspěšný stratég Tomáš Janotka z olomouckého „béčka“, které ve druhé fotbalové lize skončilo na druhém místě. Jedná se tak určitě o ocenění Janotkovy dosavadní práce a pro samotného dvaačtyřicetiletého kouče se bude jednat o jeho první prvoligové angažmá.
Fotbal, ilustrační fotografie

Škatulata se ve fotbalové lize hýbou hned po konci sezóny. Kováč míří do Liberce, Saňák do Pardubic

Teprve o posledním květnovém víkendu skončila pro většinu účastníků fotbalové Fortuna ligy sezóna 2023/24, mimo jiné pro Pardubice, které se udržely v soutěži i pro příští sezónu. Svou misi tak v tomto klubu splnil jejich dosavadní kouč Radoslav Kováč, který se poté, co jeho svěřenci vyhráli v sobotu nad Bohemians 1:0, nechal slyšet, že po sezóně se stěhuje na trenérskou lavičku Liberce. Potvrdil tím tak spekulace z posledních dní. A potvrdilo se i další stěhování. Právě na uvolněné místo v Pardubicích přichází z Olomouce Jiří Saňák.

Více souvisejících

Fotbal FK Dukla Praha

Aktuálně se děje

před 57 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 4 hodinami

Policie ČR

Sebevrah ve Zlíně nepřežil pád v obchodním centru

Tragédie se v pátek odpoledne stala v obchodním centru ve Zlíně, kde došlo k pádu člověka. Muž na místě podlehl zraněním, která utrpěl. Případem se zabývá policie. Vše zatím nasvědčuje tomu, že šlo o sebevraždu.

před 5 hodinami

včera

včera

včera

včera

Teroristé Hamásu

Hamás chce uzavřít dohodu, pokud Izrael zastaví válku v Gaze

Palestinské militantní hnutí Hamás oznámilo svou neúčast na dalších jednáních během probíhající války v Pásmu Gazy, je však připraveno uzavřít úplnou dohodu včetně výměny unesených rukojmí a vězněných zajatců, pokud Izrael své tažení v pobřežní enklávě zastaví, uvedla agentura Reuters.

včera

Aktualizováno včera

včera

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Úrokové sazby: Snazší začátky v investování díky vyšším úrokům u XTB

Svět investic rozhodně není jednoduchý, zejména v začátcích proto může být složité se zorientovat. Vždy je důležité se dobře informovat, než se do investování pustíte. Nicméně díky praktickým službám mohou být vaše první kroky jednodušší. Právě ty nabízí broker XTB. Jednou z výhod, které jistě oceníte, jsou vyšší úroky z vašich neinvestovaných prostředků.

včera

včera

včera

včera

včera

Rusko údajně letos obsadilo víc ukrajinského území, než za celý loňský rok

Ruské ozbrojené síly postupují na všech frontách na Ukrajině a jen letos obsadily 880 čtverečních kilometrů území, uvedl v pátek ruský ministr obrany Andrej Belousov podle agentury AFP.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy