Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.

S Feyenoordem Rotterdam toho za tři sezóny, které u něho jako kouč působí, stihl Arne Slot dost. Nejprve s tímto celkem došel do finále Evropské konferenční ligy, v dalším ročníku už zdvihal nad hlavu ligový titul a letos prozatím triumfoval v Nizozemském poháru. V boji o ligový titul je tým Ondřeje Lingra či Dávida Hancka zatím na druhém místě za Eindhovenem. O příchodu Arneho Slota na britské ostrovy se v minulosti spekulovalo v souvislosti s Tottenhamem.

Že právě Slot bude Kloppovým nástupcem, tak to uvítal samotný Klopp svým následujícím komentářem: "Líbí se mi, jak jeho tým hraje. Podle všeho, co jsem o něm slyšel, je to správný chlapík. To se mi moc líbí – dobrý chlapík, dobrý trenér. Mám z toho radost, pokud to dopadne. Zní to opravdu dobře."

Šestapadesátiletý Klopp letos v lednu uvedl, že po této sezóně u Liverpoolu skončí z důvodu odpočinku. U anglického celku totiž působí od října roku 2015, kdy do Británie přišel z Dortmundu. Během svého angažmá dokázal s Liverpoolem v sezóně 2019/20 po třiceti letech vrátit na Anfield ligový titul, hned třikrát se svými svěřenci došel do finále Ligy mistrů, přičemž tu v roce 2019 navíc vyhrál. Tehdy ještě Liverpool triumfoval v Superpoháru UEFA i na MS klubů. V sezóně 2021/22 přidal úspěchy na anglické scéně, když vyhrál jak Anglický pohár, tak Ligový pohár.

Dvojnásobný držitel Ceny Rinuse Michelse pro nejlepšího ligového kouče Arne Slot se v souvislosti s jeho budoucím angažmá nechal pro televizi ESPN nechal pouze slyšet následovně: "Samozřejmě bych tam rád pracoval."

Britská média pak spekulují o tom, že by se tak díky příchod Slota do Liverpoolu mohl stát novou akvizicí Reds i slovenský fotbalista se sparťanskou minulostí Dávid Hancko. „Ve věku 26 let by se mohl ukázat jako ideální dlouhodobá náhrada za Virgila van Dijka,“ tvrdí web Sportbible.

Ten tak připomněl, že Van Dijk má před sebou poslední sezónu v Liverpoolu, alespoň dle jeho dosavadní smlouvy. Slot by mimochodem tímto krokem s Hanckem potvrdil svou doménu spočívající v rozvíjení hráčů a v rozumné přestupové politice. Slovenský reprezentační obránce je totiž oporou Feyenoordu od roku 2022, kdy tam přišel ze Sparty za 8,3 milionu eur (209 milionů korun). Cena Dávida Hancka se momentálně pohybuje kolem 35 milionů eur (880 milionů korun).

Pro Hancka by byl příchod do Reds o to zajímavější, že je fanouškem tohoto anglického klubu od dětství. A že je k tomuto spojení skutečně blízko, tak o tom hovoří i nizozemský deník De Telegraaf.

Související

Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.
Fotbal, ilustrační fotografie

Od příští sezóny ponese nejvyšší fotbalová liga jméno sázkovky Chance. Přiteče díky ní čtvrtmiliarda ročně

Až letos v červenci odstartuje nová sezóna tuzemské nejvyšší fotbalové soutěže, už se v jejím názvu neobjeví jméno sázkové kanceláře Fortuna, ale jejího konkurenta Chance. Právě tato sázková kancelář totiž vyhrála výběrové řízení na titulárního partnera první fotbalové ligy a díky tomu si tak tuzemský profesionální fotbal od příští sezóny dalších pět let přijde na čtvrtmiliardy ročně.

Více souvisejících

Fotbal Liverpool FC

Aktuálně se děje

před 23 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 3 hodinami

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy