MS v biatlonu: Na programu poslední závody, za rok se světová elita sejde v Česku

Česká výprava je na končícím mistrovství světa v německém Oberhofu stále bez medaile, nic na tom nezměnily ani nadějné výkony v sobotních štafetách. Za rok se třeba bude dařit lépe, reprezentanty čeká výhoda domácího prostředí. 

Čeští muži v sobotu zaznamenali nejlepší výsledek na probíhajícím MS, když se umístili hned za stupni vítězů na čtvrtém místě. Dnes bude pětice reprezentantů v akci v závěrečných hromadných závodech. Muži budou podle programu soupeřit od 12:30, ženy se postaví na start v 15:15. 

Biatlonisté si následně užijí zasloužený odpočinek před další zastávkou Světového poháru, která proběhne ve dnech 2. až 5. března v Novém Městě na Moravě. V plánu jsou sprinty, stíhací závody a závody smíšených týmů, konkrétně dvojic i čtveřic.

Půjde o generálku na příští světový šampionát, jehož pořadatelem bude právě areál ve městě na Vysočině. Ustkuteční se ve dnech 5. až 18. února 2024.

Pořadatelství vrcholné sportovní akce peněžně podpořila i současná vláda. Nedávno na jednání schválila uvolnění 75 milionů korun z rozpočtu Národní sportovní agentury jako finanční podporu organizace.

Související

Biatlon (ilustrační foto)

Český biatlon povede i nadále Hamza. Koučem mužské reprezentace pak bude Málek

Pro další čtyřleté funkční období byl do čela Českého svazu biatlonu zvolen Jiří Hamza. Během sobotní valné hromady o tom rozhodli členové svazu, když pro něj hlasovalo 97 delegátů z celkových 104 s platnými hlasy. Během této valné hromady se taktéž rozhodlo o složení realizačních týmů v českém biatlonu pro příští sezónu a tak nově mužský biatlonový tým povede coby kouč Michael Málek, který se do této funkce vrací po čtyřech letech. Zároveň u mužů bude trénovat střelbu olympijský šampion ve sportovní střelbě a manžel české olympijské vítězky ve stejném sportu Kateřiny Emmons Matthew Emmons.

Více souvisejících

Biatlon Nové Město na Moravě Markéta Davidová Michal Krčmář (biatlonista)

Aktuálně se děje

před 46 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 4 hodinami

před 4 hodinami

před 5 hodinami

před 6 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Požár průmyslové budovy v Kladně. Více než sto hasičů ho dostalo pod kontrolu

Více než sto hasičů zasahovalo ve čtvrtek u požáru průmyslového objektu ve středočeském Kladně. Z místa události se nad město valil hustý černý dým. Hasičům se v odpoledních hodinách podařilo dostat plameny pod kontrolu. 

Zdroj: Jan Hrabě

Další zprávy