Nečas myslel na přílet do Prahy hned po skončení v play-off NHL. Pohmožděná žebra vyloučil

Pětadvacetiletý útočník Martin Nečas i přes zpoždění letu z Ameriky do Česka je již v Praze a krátce po připojení k národnímu mužstvu se vyjádřil pro česká média. Uvedl, že prakticky hned po konci v play-off NHL s Carolinou nepřemýšlel nad ničím jiným než nad tím, jak se co nejrychleji přesunout do dějiště světového šampionátu, tedy do Prahy. Jak sám také řekl, nejraději by už nastoupil večer proti Británii a zároveň vyvrátil, že by snad měl něco se žebry.

Na Nečasovi bylo znát, že už je v Praze a že bude moct zažít krátce po vypadnutí z bojů o Stanley Cup zápasový zápřah před diváckou kulisou, kterou tu čeští fanoušci dokáží pokaždé vytvořit. "Tohle je srdeční záležitost, za český nároďák v Česku. Myslím si, že je to sen každého českého hráče zahrát si mistrovství doma. Prvně má člověk myšlenku uhrát play-off a vyhrát Stanley Cup. Jakmile jsme vypadli, moje myšlenky mířily k mistrovství. Jsem rád, že jsem se připojil co nejdřív a že tady můžu být," nechal se slyšet Nečas v rozhovoru s novináři. "Viděl jsem každý zápas až na ten poslední, kdy jsme to nestíhali… Myslím si, že kluci zatím hráli dobře. Fanoušci kluky ženou dopředu. Měl jsem z toho až husí kůži, když jsem viděl, kolik lidí chodí na zápasy nejen Čechů, ale i ostatních. Psal jsem si i s ostatními kluky, které znám z Kanady a říkali, že jsou nadšení," prozradil dále.

Potvrdil, že by rád co nejrychleji do akce, ideálně už v sobotu večer proti Britům. "Uvidíme, já jsem ready. Nepřijel jsem sem odpočívat. Myslím, že bude dobrý to začít hned s Brity," řekl konkrétně s tím, že ještě úplně neví, kam ho trenéři do sestavy zařadí. "Dozvíme se to všichni večer. Jsem tady jen chvilku, je to tady všechno narychlo. Měl jsem nějaký rychlý mítink s trenéry, ale uvidíme večer," sdělil bývalý hokejista Brna a odchovanec Žďáru nad Sázavou.

Ten pak také prozradil, jak rychlý byl proces mezi koncem Caroliny v play-off NHL a jeho připojením se k mužstvu v Praze. "Udělal jsem hned výstupní prohlídku s doktory po zápase. Měl jsem zájem a vím, jak to bylo časově tady s nároďákem. Snažil jsem se to udělat co nejrychleji, další den ráno jsem měl mítink s trenéry a odpoledne jsem vyrazil. Jsem rád, že jsem tady a že to tady můžeme začít."

Nečas se taktéž vyjádřil ke svému zdravotnímu stavu, přičemž popřel slova svého otce o pohmožděných žebrech. "To nevím, kde na to přišel, ale samozřejmě nějaké šrámy tam jsou. To si nechám pro sebe. Není to nic, co mi brání hrát," vyloučil tak Nečas spekulace o několika zraněních, které by ho měly trápit. V tomto ohledu se Nečase zastal jeho kamarád gólman Petr Mrázek, jenž narážel i na to, že by snad do budoucna neměla Carolina s Nečasem počítat. "S Mrázou jsme dobří kamarádi a známe se. Úplně nechci komentovat tady Carolinu, jsem tady od toho, abych se staral o nároďák. Co bude v budoucnu, to uvidíme. To budu řešit až po mistrovství světa," řekl Nečas.

Je však pravdou, že tomuto účastníkovi světového šampionátu v roce 2018 končí s Carolinou dvouletá smlouva na tři miliony dolarů ročně a po sezóně se tím pádem tak stane chráněným volným hráčem na přestupovém trhu. V zákulisí NHL se pak skutečně mluví o tom, že s Nečasem už jeho dosavadní zaměstnavatel nepočítá. 

Související

Petr Pavel Prohlédněte si galerii

Pavel přijal mistry světa na Hradě. Rusové na MS nebyli právem, zdůraznil

Prezident Petr Pavel ve čtvrtek před polednem přijal na Pražském hradě hokejové mistry světa. Hlava státu členům národního týmu poděkovala za to, že díky triumfu na šampionátu v Praze a Ostravě alespoň na chvilku spojili národ. Reprezentantům už ve středu pogratuloval také premiér Petr Fiala (ODS). 

Více souvisejících

Hokej MS Martin Nečas

Aktuálně se děje

před 37 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Jevgenij Prigožin

Zesnulý šéf Wagnerovců Prigožin má u hrobu novou sochu

Zesnulý zakladatel žoldnéřské Wagnerovy skupiny Jevgenij Prigožin, který loni uspořádal vzpouru proti Putinovu režimu, se dočkal nové sochy. Odhalena byla v sobotu u jeho hrobu v Petrohradě, vojáci k ní položili květiny, informovala agentura AFP.

včera

Nou Camp, domácí hřiště klubu FC Barcelona. Byl dokončen v roce 1957 a nynější kapacita 98 600 diváků ho činí největším fotbalovým stadionem Evropy.

Změny na lavičkách fotbalových velkoklubů. Barcelonu bude trénovat Flick, Bayern zase Kompany

U Bayernu Mnichov bylo o něco jasnější, že se bude po skončení sezóny poroučet Thomas Tuchel, to u Barcelony byla fotbalová veřejnost svědky veletočů kolem působení trenéra Xaviho. Nejprve uvedl, že po sezóně skončí, ještě před pár týdny to však vypadalo, že bude nadále pokračovat. Nakonec to vše rozčíslo klubové vedení, které už se službami Xaviho pro příští ročník nepočítalo. Zatímco do Barcelony míří bývalý kouč německé fotbalové reprezentace Hansi Flick, do Bayernu Mnichov možná překvapivě přichází Vincent Kompany, jenž naposledy koučoval anglické Burnley, s nímž sestoupil z anglické Premier League.

včera

včera

včera

Dominik Feri

Trest pro Feriho je adekvátní, konstatoval odvolací soud v rozsudku

Tříletý trest odnětí svobody pro exposlance Dominika Feriho je adekvátní, konstatovali soudci odvolacího senátu pražského městského soudu v rozsudku podle informací České televize. Feri v uplynulých dnech nastoupil do vězení, kde si má odpykat trest za znásilnění dvou dívek a jeden další pokus o znásilnění. Odvolací soud mu ho potvrdil na konci dubna.

včera

včera

včera

včera

Momentka z filmu Priscilla.

RECENZE: Priscilla je křehkým i svíravým protipólem rockové pohádky

Sofia Coppola se po Marii Antoinette z roku 2006 navrací k životopisu slavných osobností. Oproti extravagantně postmodernímu portrétu francouzské panovnice je Priscilla subtilní a intimní. Ani tady však pro režisérku nejsou faktografické údaje tolik důležité a přináší křehce vystavěný portrét manželky krále rocku, jenž zprostředkovává svírající atmosféru.

včera

Povodně, ilustrační fotografie.

Počasí: Meteorologové zmírnili výstrahu před povodněmi na západě

Povodňová hrozba na západě Česka způsobená vydatnými srážkami se snižuje. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v sobotu zmírnil výstrahu před povodňovými jevy. Na Radbuze, Úhlavě, Úslavě a jejich přítocích se přesto očekává překročení druhého stupně povodňové aktivity. 

včera

Yemi A.D.

Yemi A.D. do vesmíru nepoletí. Japonec zrušil "neuskutečnitelnou" misi

Japonský podnikatel Jusaku Maezawa zrušil misi dearMoon, v jejímž rámci měl s celebritami absolvovat první turistický let kolem Měsíce. Informovala o tom agentura Reuters. Let se měl původně uskutečnit do konce minulého roku, stanovený cíl se však stal podle organizátorů neuskutečnitelným. 

včera

Ursula von der Leyenová, předsedkyně Evropské komise

Izraelský návrh příměří získává podporu. Vítá ho EU i OSN

Izraelský plán pro palestinské Pásmo Gazy uvítali předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová i generální tajemník OSN António Guterres. Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy. 

včera

včera

včera

včera

včera

Izrael nabízí Hamásu příměří v Pásmu Gazy. Plán představil Biden

Americký prezident Joe Biden v pátek oznámil, že Izrael předložil palestinskému teroristickému hnutí Hamás návrh na úplné příměří v Pásmu Gazy, informovala AFP a BBC. Plán zahrnuje stažení izraelských vojáků a propuštění rukojmích. 

Zdroj: Lucie Podzimková

Další zprávy