Nečekaný vyhazov u aspiranta na titul. Pardubice ukončily spolupráci s trenérem Varaďou

Navzdory tomu, že se hokejové Pardubice nacházejí na druhém místě extraligové tabulky o pouhý bod za vedoucí pražskou Spartou a souboj s Pražany ve středu zvládly a vyhrály 2:1 po prodloužení, rozhodlo se pardubické vedení před závěrem základní části extraligy a následným play-off nečekaně ukončit spolupráci s trenérem Václavem Varaďou. Toho nahradí jeho dosavadní asistent Marek Zadina.

Jako první s touto nečekanou informací přišel server sport.cz, jemuž ji potvrdil mluvčí Pardubic Jan Mroviec, přičemž zároveň dodal, že Zadina není zamýšlen jako dočasné řešení. Zadinovým asistentem se nově stane bývalý pardubický hokejista a legendární střelec Petr Sýkora. „Mohu potvrdit, že Václav Varaďa ve čtvrtek večer přestal být trenérem pardubického Dynama, klub odstoupil od smlouvy,“ uvedl konkrétně Mroviec.

Jak server sport.cz uvádí, během čtvrtečního odpoledne ještě nikdo z klubu nechtěl potvrdit, zda Varaďa jako kouč Východočechů skutečně skončil. Po „důležitém jednání“ ale sám majitel Pardubic Petr Dědek přislíbil novinářům, že se ozve. Později vpodvečer se tak opravdu stalo a Dědek nakonec sdělil následující: „Je to pravda. K dnešnímu dni jsme ukončili spolupráci s panem Varaďou. Nebudeme teď ale uvádět důvody, prostě jsme se s panem Varaďou rozešli.“

Přestože se může jakkoli zdát tento krok ze strany klubového vedení jako nesmyslný, podle všeho se nejednalo o nahodilou záležitost. Již delší dobu mělo mít pardubické vedení neshody s Varaďou, o němž se mluví jako o neustupujícím maximalistovi a jako o někom, který žádá po všech v klubu, aby přistupovali ke své práci s takovým cílem, aby na konci toho všeho mohl Varaďa do klubu a do hráčů vštěpit svůj styl hokeje. To se samozřejmě mnohým nemusí líbit.

Kromě toho vyplouvalo na povrch, že v poslední době měl ztratit i důvěry části svých svěřenců. Proto se tak do celé záležitosti vložil samotný Petr Dědek a vše skončilo Varaďovým odvolání.

Připomeňme, že Varaďa působil v Pardubicích teprve od loňského května a od té doby vedl Pardubice do 35 extraligových zápasů, během kterých si připsal 27 vítězství. Kromě toho koncem loňského roku došel k druhému místu i v prestižním Spenglerově poháru.

Zadina již nějakou dobu působil v Pardubicích jako asistent trenéra, bylo tomu tak i tehdy, kdy Východočechy vedl Radim Rulík. Nyní to pro něj bude první angažmá v roli hlavního trenéra. Asistentem byl totiž i v Třinci, kde taktéž působil po boku Varadi.

Související

Česko na hokejovém MS

Po Finech a Norech si Češi poradili i s dalším severským soupeřem. Kousající Dány přehráli 7:4

Čeští hokejisté si spravili chuť po posledním zápase, ve kterém museli skousnout první prohru, když nestačili na Švýcary až na nájezdy a tentokrát v základní hrací době si došli pro tři body v zápase s Dánskem. Jednalo se tak o třetího severského soupeře ve skupině A po Finsku a Norsku a podobně jako v těchto obou předešlých případech i tentokrát Češi vyhráli. První dvě třetiny sice bylo znát, že Dánsko není poslední léta nejoblíbenější soupeř českého národního týmu a i v tomto zápase nepříjemně dotahovalo a až do stavu 3:3 se hrál vyrovnaný duel. Ve třetí třetině se ale rozvolnila stavidla natolik, že umožnila Čechům vstřelit další čtyři branky, zatímco Dánové se do konce zápasu zmohli už jen na jednu trefu. 
MS v hokeji

Rakušané předvedli s Kanadou senzaci nejvyšší jakosti, přesto prohráli v prodloužení. Francie porazila Polsko

První dvě třetiny večerního duelu v pražské O2 Areně směřovali k očekávanému jasnému vítězství Kanady nad Rakouskem. Nejprve odskočili zámořští reprezentanti do dvougólového vedení zásluhou Cozense a Guhleho. Přestože pak Nissner snížil na 2:1, do konce druhého dějství navýšili Kanaďané své vedení na 6:1. Třetí třetinu tak hodlali odehrát profesorsky, což se jim ale nakonec vymstilo. Rakušané totiž za mohutné podpory většiny fanoušků v libeňské aréně jako bájný fénix vstali z popela a dopracovali k nevěřitelnému vyrovnání na 6:6. Rozhodlo až prodloužení, ve kterém se krátce po jeho začátku trefil Tavares. Ve druhém večerním duelu MS podle očekávání Francouzi porazili Poláky, kteří ale opět zaujali, především pak jejich gólman narozený v Česku Tomáš Fučík svými zákroky. Nakonec ale i tak Francouzi vyhráli 4:2. 

Více souvisejících

hokej HC Pardubice

Aktuálně se děje

před 33 minutami

před 2 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Fica zasáhly čtyři kulky. Je stabilizovaný, stále ale bojuje o život

Stav premiéra Roberta Fica (Směr-SD) zůstává vážný. Rozsah zranění způsobený čtyřmi střelnými ranami je rozsáhlý. Lékařům se podařilo stabilizovat jeho zdravotní stav, nadále však není ještě mimo ohrožení života. Informoval o tom vicepremiér a ministr obrany Robert Kaliňák (Směr-SD).

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy