Tak ani na snowboard. Po MS v alpském lyžování může Ledecká přijít i o MS na prkně

Poté, co vyšlo najevo, že česká reprezentantka v alpském lyžování a snowboardingu Ester Ledecká nemůže kvůli zraněné klíční kosti startovat na blížícím se mistrovství světa v prvně jmenovaném sportu, nevypadá to nakonec nikterak nadějně s účastí ani směrem k MS ve snowboardingu. Sama závodnice ve středečním vydání rozhlasového pořadu Host Radiožurnálu uvedla, že právě zmíněné zranění ji nepustí dost možná ani na prkno.

Přestože Ledecká stále věří v koutku duše v účast na MS ve snowboardingu, které se 19. až 21. února bude konat v gruzínském Bakuriani, po návštěvě operatéra v Innsbrucku však je naděje čím dál více mizivá. "Chystám se, ale snowboarding taky ještě nemám povolený. Když jsem byla u doktora Spernera, tak jsem hodně tlačila na to, abych se mohla jít šoupnout na nějakém jednoduchém kopečku. On byl však bohužel toho názoru, že je to dost velké riziko. Kdyby se mi cokoliv stalo, tak by to byl hodně velký problém a mohlo by se to táhnout do další sezony,“ nechala se slyšet v Radiožurnálu.

Loni v listopadu podstoupila olympijská vítězka z let 2018 (super-G v alpském lyžování) a 2022 (paralelní obří slalom ve snowboardu) druhou chirurgickou operaci, po níž se sice kost hojí, ale stále je křehká a hrozí tak obnovení zranění. "Už teď tam mám štěp z pánve a muselo by se to reoperovat a bylo by to už těžké. Tím, že se to teď chytlo, tak podle jeho názoru stačí měsíc, abych si na to dala pozor, a pak se udělá rentgen. Pokud vše bude, jak má, tak bych mohla vyrazit někam na kopce. Nepočítám s variantou, že by to tak nemělo být. Snažím se být každý den v posilovně, rehabilitovat a být připravená na to, až mi doktoři dají zelenou a budu moct vyrazit do bran," popsala Ledecká, jak je to v současnosti se zraněním.

Také prozradila, jak k tomuto zranění došlo. Stalo se tak během letní přípravy při jízdě na elektrickém skateboardu. "Nějak jsem to nezvládla. Byl to závodní elektrický skateboard a rozsekala jsem se na asfaltu," přiblížila inkriminovaný okamžik.

Související

Ester Ledecká

Povedené narozeniny Ester Ledecké. Nejprve vítězství v super- G, pak jedenáctá ve sjezdu

V době, kdy letošní sezóna Světový pohár ve sjezdovém lyžování dospěl ke svému závěru, se česká lyžařka Ester Ledecká dostala do takové formy jako v době před jejím posledním zraněním a následných dvou operací klíční kosti. V pátek v rakouském Saalbachu totiž zaznamenala první vítězství v super-G v rámci Světového poháru od únoru 2022, kdy naposledy v této disciplíně triumfovala v Crans Montaně. V sobotu, v den svých 29. narozenin, pak zase pro změnu zaznamenala své nejlepší umístění ve sjezdu v této sezóně a to, když v rakouském středisku skončila na 11. místě.
Ester Ledecká

Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Více souvisejících

Ester Ledecká

Aktuálně se děje

před 29 minutami

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 1 hodinou

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 4 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Atentát na Fica byl politicky motivovaný, tvrdí vnitro. Šéf kandidátky Hlasu dostal výhrůžky smrtí

Slovenská police podle tamního ministra vnitra Matúše Šutaje Eštoka pracuje jen s jednou verzí útoku. Pachatel je obviněn z vraždy ve stádiu pokusu. Podle něj je jasné, že šlo o politicky motivovaný akt.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy