Vyrovnat Stenmarkův rekord se Shiffrinové nepodařilo. Ve Špindlerově Mlýně jí unikl o šest setin

O víkendu proběhl v krkonošském horském středisku Špindlerův Mlýn další díl Světového poháru v alpském lyžování, přičemž v sobotu i v neděli byl na programu slalom žen, kterého se mimo jiné zúčastnily i největší hvězdy tohoto sportu, Slovenka Petra Vlhová a Američanka Mikaela Shiffrinová. Právě na zámořskou lyžařku se upírala největší pozornost, nejen proto, že právě ve Špindlerově Mlýně v roce 2011 zahájila svou závodní kariéru a díky tomu na tuzemské horské středisko nikdy nezapomene. Sedmadvacetiletá závodnice totiž právě zde mohla svým 86. triumfem ve Světovém poháru vyrovnat rekord Ingemara Stenmarka.

Nakonec se jí to ale vneděli nepodařilo, když skončila druhá za Němkou Lenou Dürrovou, na kterou ztratila pouhých šest setin sekundy. Přesto se mohla po nedělním závodě Shiffrinová radovat ze zisku malého křišťálového glóbu za celkové vítězství v této disciplíně sjezdového lyžování, přičemž jí k tomu pomohla nedokončená jízda v 1. kole v podání Švýcarky Wendy Holdenerové. Ta projela téměř celou trať a až těsně před cílem chybovala tak, že nakonec ztratila šest sekund a do 2. kola se nedostala. Rázem tak Američanka Shiffrinová měla nedostižný náskok 255 bodů v celkovém hodnocení.

Mimochodem, Shiffrinová sice vedla po nedělním prvním kole s velkým náskokem před Dürrovou, nakonec ale na ni ztratila šest setin sekundy a ve druhém kole zajela až 14. čas. "Myslím, že se jí podaří vyrovnat rekord hned na dalších závodech. Ale jsem ráda, že Lena Dürrová konečně vyhrála. To je krásné, snaží se o to už dlouho," komentovala výkony nejlepších Martina Dubovská.

Přesně tolik bodů ztrácí celkově z druhého místa i Slovenka Petra Vlhová, které se v Krkonoších příliš nedařilo. Po sobotní čtvrté příčce v neděli nakonec skončila až třináctá. "Prostě jsem udělala příliš mnoho chyb. Pokazila jsem první i to druhé kolo," okomentovala Vlhová svůj výkon.

Co se týče nejlepší české alpské lyžařky Martiny Dubovské, tak ta v neděli skončila na 18. místě se ztrátou 2,47 sekundy za vítěznou Němkou Lenou Dürrovou. Česká reprezentantka na svou jízdu ve druhém kole příliš mnoho pochvalných slov nenašla. "Trochu jsem nepustila nájezd do roviny, neměla jsem proto potřebnou rychlost a už jsem to nedohnala. Musím se na to ještě podívat, ale trenér mě asi nepochválí," uvedla Dubovská po závodě.

SP v sjezdovém lyžování ve Špindlerově Mlýně (Trutnovsko) – (29.1.2023):

Ženy -slalom:

1. Dürrová (Něm.) 1:30,91 (45,33+45,58), 2. Shiffrinová (USA) -0,06 (44,66+46,31), 3. Ljutičová (Chorv.) -0,49 (45,51+45,89), 4. Swennová-Larssonová (Švéd.) -0,83 (45,69+46,05), 5. Popovičová (Chorv.) -0,84 (45,89+45,86), 6. Gritschová (Rak.) -1,55 (46,93+45,53),...18. Dubovská -2,47 (46,79+46,59), v 1. kole 36. Jelínková 48,12, 42. E. Sommerová 48,89, 43. C. Sommerová 49,94, 44. Gašparíková 50,05, Capová (všechny ČR) nedokončila

Průběžné pořadí slalomu (po 9 z 11 závodů):

1. Shiffrinová 785, 2. Holdenerová (Švýc.) 530, 3. Vlhová (SR) 530, 4. Dürrová 435, 5. Swennová-Larssonová 410, 6. Moltzanová (USA) 247,...17. Dubovská 114 
 
Průběžné pořadí SP (po 28 z 39 závodů):

1. Shiffrinová 1697, 2. Vlhová 966, 3. Gutová-Behramiová (Švýc.) 906, 4. Brignoneová (It.) 688, 5. Mowinckelová (Nor.) 675, 6. Holdenerová 647,...50. Dubovská 11

Související

Více souvisejících

Lyžování Mikaela Shiffrinová

Aktuálně se děje

před 34 minutami

před 1 hodinou

před 1 hodinou

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 2 hodinami

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Kaliňák: Ficova zranění jsou rozsáhlá. Mnoho věcí se bude muset znovu naučit

Slovenský ministr obrany Robert Kaliňák dnes na tiskové konferenci uvedl, že rozsah zranění u premiéra Roberta Fica, která byla způsobena čtyřmi střelnými ranami vypálenými atentátníkem, je tak rozsáhlý, že odpověď organismu může být ještě náročná. 

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy