Poslední paralelní slalom na snowboardu ovládla Ledecká. Ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku

Od kvalifikace až po finálovou jízdu předvedla snowboardistka Ester Ledecká zase jednou svůj typický suverénní výkon, když v ani v jedné fázi závodu nenašla přemožitelku a na jeho konci vystoupala po čtyřiadvacáté v rámci snowboardového Světového poháru na nejvyšší stupínek. Tentokrát se české reprezentantce zadařilo v německém Winterbergu, kde vyvrcholila letošní sezóna Světového poháru ve snowboardovém paralelním slalomu.

Už kvalifikační jízdy dávaly naději, že by i tentokrát mohla Ester Ledecká ovládnout závod v paralelním slalomu svým skoro již typickým způsobem, tedy suverénně. V součtu obou kvalifikačních jízd byla totiž Češka téměř o tři vteřiny lepší než Japonka Cubaki Miková. Naopak druhé české reprezentantce Zuzaně Maděrové se tolik nedařilo, i když po prvním kole figurovala na sedmé příčce, ale po druhé kvalifikační jízdě postupové pozice vyklidila.

Na kvalifikaci, jak už bývá zvykem, navázaly vyřazovací jízdy a i v nich Ledecká nenašla přemožitelku. Pouze její finálová soupeřka Sabine Schöffmannová z Rakouska se dokázala osmadvacetileté Češce přiblížit, když na ni ztratila 66 setin sekundy. Na třetím místě pak skončila Italka Lucia Dalmassová.

Po závodě bylo na Ledecké vidět, že ji sedla trať ve Winterbergu. "Skvělý den. Myslím si, že od začátku jsem jezdila hezké, vyrovnané jízdy. Všechno, co jsem chtěla, se mi povedlo. Jsem ráda, že jsem jezdila tahle rychle. Moc mě to bavilo," uvedla v rozhovoru Ledecká, která se tak v celkovém hodnocení této disciplíny umístila na konečné třetí příčce, přestože se zúčastnila v této sezóně jen tří z celkových pěti závodů. "Celkově si myslím, že ta sezona (na snowboardu) dopadla dobře. Přestože jsem ve slalomu moc závodů nejela, umístila jsem se na třetí pozici celkově. Máme dost dobré skóre na té snowboardové straně. Tři závody, tři výhry jsou fakt dobré statistiky. A ještě jsem se dozvěděla, že vedu v počtu nejvíce vyhraných závodů ve svěťáku, takže to je taky skvělé," pokračovala závodnice, která vedle toho v celkovém pořadí paralelních disciplín skončila na 13. místě.

Její reprezentační kolegyně Zuzana Maděrová byla o 53 bodů lepší a v tomto celkovém pořadí paralelních disciplín se tak umístila na osmé příčce.

Co se týče celkové vítězky v rámci paralelního slalomu, tak tou se stala Němka Ramona Theresia Hofmeisterová, která tak tímto ziskem malého glóbu navázala na předešlý zisk také malého glóbu v rámci obřího slalomu. Kromě pak má již jistý velký křišťálový glóbus za celkové vítězství.

SP ve snowboardingu ve Winterbergu (Německo) - paralelní slalom (9.3.2024):

Muži: 1. I Sang-ho (Korea), 2. Prommegger (Rak.), 3. Bormolini (It.), ...v kvalifikaci 35. Počinek (ČR)

Konečné pořadí SP v paralelních závodech: 1. Karl (Rak.) 626 b., 2. Prommegger 560, 3. Bormolini 548, ...40. Minařík (ČR) 12

Ženy: 1. Ledecká (ČR), 2. Schöffmannová (Rak.), 3. Dalmassová (It.), ...v kvalifikaci 21. Maděrová, 26. Šonková (obě ČR)

Konečné pořadí SP v paralelních závodech: 1. Hofmeisterová (Něm.) 786, 2. Mikiová (Jap.) 639, 3. Schöffmannová 638, ...8. Maděrová 353, 13. Ledecká 300, 29. Šonková 49, 44. Keclíková (ČR) 15

Související

Ester Ledecká

Povedené narozeniny Ester Ledecké. Nejprve vítězství v super- G, pak jedenáctá ve sjezdu

V době, kdy letošní sezóna Světový pohár ve sjezdovém lyžování dospěl ke svému závěru, se česká lyžařka Ester Ledecká dostala do takové formy jako v době před jejím posledním zraněním a následných dvou operací klíční kosti. V pátek v rakouském Saalbachu totiž zaznamenala první vítězství v super-G v rámci Světového poháru od únoru 2022, kdy naposledy v této disciplíně triumfovala v Crans Montaně. V sobotu, v den svých 29. narozenin, pak zase pro změnu zaznamenala své nejlepší umístění ve sjezdu v této sezóně a to, když v rakouském středisku skončila na 11. místě.
Ester Ledecká

Vydařený víkend Ester Ledecké. V sobotu i v neděli ovládla paralelní slalomy na snowboardu

Poprvé od návratu po zranění klíční kosti se česká reprezentantka Ester Ledecká zúčastnila paralelního slalomu na snowboardu v rámci Světového poháru. Stalo se tak v bulharském Pamporovu. Všem soupeřkám hned ukázala, že na její dominanci v této disciplíně se nic nezměnilo. Návrat to byl totiž fenomenální. V sobotu ovládla nejprve kvalifikaci a pak i další fáze závodu včetně samotného finále. Až do semifinále jí pak dělala společnost další česká závodnice Zuzana Maděrová, která nakonec skončila čtvrtá. V neděli triumf zopakovala. Zatímco v sobotu ve finále porazila Němku Ramonu Theresii Hofmeisterovou, v neděli byla její finálovou soupeřkou Rakušanka Sabine Schöffmannová.

Více souvisejících

Ester Ledecká Snowboarding

Aktuálně se děje

před 1 hodinou

Aktualizováno před 2 hodinami

před 3 hodinami

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu

Mezinárodní trestní soud chce vydat zatykač na Netanjahua

Podle několika izraelských médií se Izrael a Spojené státy snaží diplomatickými prostředky zabránit Mezinárodnímu trestnímu soudu (ICC) ve vydání zatykače na izraelského premiéra Benjamina Netanjahua a několik dalších izraelských představitelů. Informoval o tom dnes zpravodajský web The Times of Israel.

před 5 hodinami

před 6 hodinami

před 7 hodinami

před 7 hodinami

před 8 hodinami

před 9 hodinami

před 10 hodinami

před 10 hodinami

před 11 hodinami

před 13 hodinami

před 13 hodinami

před 14 hodinami

před 15 hodinami

Irácká věznice Abú Ghrajb

20 let od kauzy Abú Ghrajb. Mučení vězňů pomáhalo rekrutovat dobrovolníky do teroristických skupin, říká odborník

Reportáž americké televize CBS News zveřejněná 28. dubna 2004 upozornila na nehumánní zacházení s vězni zadržovanými americkými vojáky v irácké věznici Abú Ghrajb. Jak vyplývá z rozhovoru, který webu EuroZprávy.cz poskytl expert na Blízký východ Josef Kraus, pro další vývoj v okupovaném Iráku měla kauza nezanedbatelný význam. Nejenže byla v arabské společnosti interpretována jako ukázka západního pokrytectví a dvojího metru v otázce lidských práv, ale mobilizační potenciál záběrů ponižovaných muslimů následně dokázala využít militantní a teroristická uskupení v regionu, konstatuje politolog z Masarykovy univerzity v Brně. Dále vysvětlil například to, proč byl americký přístup ke kauze problematický a jakou roli obecně sehrály věznice a detenční zařízení v radikalizaci irácké společnosti po roce 2003. 

před 15 hodinami

před 16 hodinami

včera

Martin Chlumský

Do čela Sokola byl zvolen Martin Chlumský

Martin Chlumský byl dnes zvolen do čela České obce sokolské (ČOS). Chlumský již od března dočasně řídil organizaci poté, co v souvislosti s podvodem rezignovala tehdejší starostka Hana Moučková.

včera

Vědce znepokojuje další nemoc. Ptačí chřipka se šíří u krav, přenesla se i na člověka

Ptačí chřipka, známá také jako H5N1, vyvolává ve Spojených státech obavy. Byla potvrzena u amerických krav a Světová zdravotnická organizace (WHO) varuje, že existuje riziko možného přenosu na lidi.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy