Po mizerném týdnu se Bayern Mnichov dohodl na předčasném konci s koučem Tuchelem

Nejprve prohra 0:3 v Leverkusenu, následně prohra 0:1 na hřišti Lazia Řím v rámci osmifinále Ligy mistrů a pak prohra 2:3 v Bochumi. To vše společně s tím, že v Bundeslize ztrácí Bayern Mnichov už osm bodů na vedoucí tým, nakonec vyústilo v dohodu mezi klubovým vedením a trenérem Thomasem Tuchelem na předčasném ukončení spolupráce, přičemž bývalý kouč Dortmundu, Paris Saint Germain či Chelsea by měl z mnichovského velkoklubu odejít až po této sezóně 2023/24.

"Cítím se hrozně. Nevěřím na velká prohlášení ohledně trenéra. Tuchelův vyhazov není věc, o níž teď uvažujeme. Musíme se soustředit na příští zápasy," nechal se po posledním prohraném ligovém zápase Jan-Christian Dreesen s dodatkem, že o okamžitém vyhazovu trenéra Tuchela nemůže být řeč.

Sám Tuchel pak nechtěl svoji budoucnost vůbec řešit. "Nemá cenu se tím vůbec zabývat," odvětil po posledním ligovém víkendu. "Titul se teď nejeví moc reálně. V minulé sezoně jsme věřili až do konce a vyšlo to, takže to uděláme znovu," vidí realisticky šance svého mužstva v době, kdy do konce bundesligové sezóny zbývá odehrát ještě 12 kol.

Přestože je Bayern obhájcem ligového titulu, v této sezóně se mu skutečně nevede podle jeho představ. A rozhodně ani podle představ jeho hráčů, kteří jsou taktéž sebekritičtí. "Přijde mi to jako horor, který nekončí. Všechno jde proti nám, je to hrozně divný pocit. Těžko se hledá omluva pro prohru v Bochumi. Udělali jsme příliš mnoho individuálních chyb. V posledních týdnech jich bylo hodně," komentoval poslední výkon mužstva záložník Leon Goretzka.

Jeho týmový kolega z obrany Dayot Upamecano by se raději neviděl vůbec, protože právě on byl v posledních dvou ligových duelech vždy vyloučen a po jeho vyloučení vždy soupeři Bayernu dokázali přesilovku dokonale využít.

Jakkoli výkonný ředitel Dreesen nechtěl o okamžitém konci kouče slyšet, po několika hodinách se rozhodlo o tom, že Tuchel v Bayernu přeci jenom skončí, ovšem až po sezóně. Navzdory dvouleté smlouvě. "Naším cílem je jít v příští sezoně jiným směrem s novým trenérem," uvedl Dreesen ve středečním klubovém prohlášení a dodal: "Do té doby by měl každý pracovat na maximum, abychom dopadli co nejlépe v Lize mistrů a Bundeslize. Zvlášť v tomto ohledu apeluji na mužstvo."

Související

FC Liverpool hraje své domácí zápasy na stadionu Anfield Road.

Liverpool už má náhradu za Kloppa. Nový kouč si z Feyenoordu může přivést i slovenského fotbalistu

Fanoušci fotbalového Liverpoolu už vědí, kdo bude od sezóny 2024/25 novým kormidelníkem jejich miláčků a tudíž nástupcem Jürgena Kloppa, německého kouče, který už předem avizoval, že tato sezóna bude jeho poslední na pozici trenéra anglického celku. Podle BBC se jím stane nizozemský stratég Arne Slot, jenž v současnosti působí jako kouč Feyenoordu Rotterdam. Právě s tímto klubem se měl Liverpool domluvit na uvolnění Slota za 9 milionů eur (v přepočtu přes 226 milionů korun) s tím, že si nizozemský klub přijde na další dva miliony eur (přes 50 milionů korun) v rámci dodatečných bonusů.
Ilustrační fotografie.

Koubek se rozhodl. I v příští sezóně bude nadále trénovat Viktorii Plzeň

Po vyřazení Viktorie Plzeň z Evropské konferenční ligy, kde zaznamenala poprvé v historii klubu postup až do čtvrtfinále evropského poháru, přičemž v této fázi nakonec nestačila na Fiorentinu, se trenér Miroslav Koubek nechtěl nikterak vyjadřovat ke své budoucnosti. Nyní už je ale jasno v tom, že nejstaršího fotbalového trenéra na scéně tuzemské Fortuna ligy, která bude nosit od příštího ročníku název Chance liga, uvidí fotbaloví fanoušci právě i v následující sezóně. Dvaasedmdesátiletý stratég se totiž dohodl s plzeňským vedením na prodloužení smlouvy o další rok.

Více souvisejících

Fotbal Bayern Mnichov

Aktuálně se děje

před 18 minutami

před 56 minutami

před 1 hodinou

před 2 hodinami

Alexander De Croo

Moderátor po útoku na Fica vyzval k odstranění belgického premiéra

Belgický premiér Alexander De Croo podal ve čtvrtek stížnost na rozhlasového moderátora, který posluchače vyzýval k jeho "odstranění". Nejmenovaný moderátor, kterého vyšetřuje policie, se tak vyjádřil v souvislosti se středečním atentátem na slovenského premiéra Roberta Fica. 

před 2 hodinami

před 3 hodinami

před 3 hodinami

před 5 hodinami

včera

včera

Požár lesa u Hřenska v Českém Švýcarsku Prohlédněte si galerii

Největší lesní požár v historii země se dostal k soudu. Muži hrozí 15 let

U ústeckého krajského soudu ve čtvrtek začalo projednávání případu největšího lesního požáru v historii země, k němuž došlo předloni v létě v Českém Švýcarsku. Obviněným je někdejší dobrovolný strážce rezervace, jemuž hrozí až 15 let odnětí svobody. Muž vinu opakovaně odmítl. 

včera

Petr Pavel na konferenci Naše bezpečnost není samozřejmost. (12.3.2024)

Podporujme Ukrajinu, ale hledejme i řešení konfliktu, zdůraznil Pavel

Petr Pavel trvá na pokračování vojenské i jiné podpory Ukrajiny, zároveň je podle něj třeba hledat řešení, které by vedlo ke konci války s Ruskem. Prezident tak dal do kontextu své vyjádření pro jednu ze zahraničních zpravodajských televizí. Jakékoliv budoucí mírové uspořádání nezbytně předpokládá souhlas Ukrajiny, dodala hlava státu.

včera

včera

Policie ČR

U policie definitivně skončil muž, který napadal lidi před pražským barem

Policie propustila muže, který v únoru v opilosti se svou kolegyní napadl několik osob před barem na pražském Smíchově. Zároveň informovala, že ženu zprostila výkonu služby. Dvojici obvinila Generální inspekce bezpečnostních sborů (GIBS). Policie už dříve označila jednání příslušníka za neakceptovatelné a neomluvitelné.

včera

včera

včera

včera

včera

včera

včera

Zelenskyj dorazil do boji zmítaného Charkova. Ukrajina zastavila ruský postup

Ukrajinské jednotky zastavily ruský postup v některých zónách Charkovské oblasti na severovýchodě Ukrajiny, kde vede Rusko novou ofenzívu. Oznámila to ve čtvrtek ukrajinská armáda, informuje agentura Reuters.

Zdroj: Libor Novák

Další zprávy